Astfel, fostul premier a spus că, din cauza creșterii prețurilor, unui român nu îi mai ajung 1.000 de euro pe lună. În plus, el a atras atenția și asupra închiderii AzoMureș.

„La ora actuală nu îţi ajung 1.000 de euro pentru că preţurile explodează peste tot, nu numai la factura de acasă, la ce cumperi de mâncare, la rechizite şi pe măsură ce noi distrugem tot ce mai producem în România. Nu mai are nimeni ce să producă. S-a vorbit destul de ciudat că s-au închis cei la AzoMureş şi ceilalţi. Vezi că unii sunt elveţieni şi ceilalţi ruşi, dar dădeau nişte mii de salarii”, a spus Ponta, la România TV.

”În doilea rând, îngrăşămintele de la Azo Mureş se duceau la agricultorii români. Acum o să le importăm din Austria. Normal! Că şi OMV e un mare producător de îngrăşăminte”, a mai subliniat fostul premier.

Despre criza din domeniul energiei

„Acum şapte ani era independenţi energetic şi urma să exportăm pentru alţii la preţuri bune, să aducem bani în ţară. Asta era când a început România lucrului bine făcut în 2014 cu domnul Iohannis, cu dosare, cu proteste. Ştiţi că domnul Ciucă este al optulea prim-ministru cu care lucrează domnul Iohannis? Dacă dumneavoastră aţi lucra în şapte ani cu opt echipe diferite, aici că probabil că nu s-ar mai uita nimeni la emisiune!”, a declarat Victor Ponta.

”În 2014, nu o duceam rău. Aveam supraproducţie, exportam, aveam proiecte în care urmau să se bage miliarde. Acum e foarte târziu!”, a concluzionat politicianul.

Nu se poate face mare lucru

”Am vorbit cu domnul Ciolacu, am vorbit cu cei de la PSD să le spun cum văd eu lucrurile. Nu pot să facă mare lucru. E vorba să reducă TVA-ul de la 19% la 5%. O idee bună, dar două lecţii: când am redus noi TVA la alimente în primele luni nu s-au redus şi preţurile. Au făcut mai mult profit. Deci durează chestiunea asta”, a atras președintele ProRomânia atenția.

Ponta crede că nici plafonarea nu va avea succes: ”Al doilea lucru –  să plafonăm până la un anumit nivel. Atenţie! Nu mai merge! Dacă o plafonam în 2014, mergea pentru că produceam noi. Noi acum dacă plafonăm o să ne trezim că nu o să mai avem deloc”.

”Mari soluţii nu au pentru că după 2015 în mod sistematic s-a blocat tot ceea ce urma să investească în România, s-a închis foarte mult „, a mai arătat Victor Ponta, la România TV.

Chestiunea Ucraina

„Nu o să ne atace cu avioane şi tancuri ruşii, dar ne termină cu asta (cu energia). De ce să ne atace? Pentru că suntem cei mai buni plătitori ai lor. O să le zică Putin. Lăsaţi-i pe ăia, că de la ăia luăm bani!”, a fost de părere Victor Ponta.

Întrebat de unde va obţine Guvernul bani, fostul premier a luat în calcul varianta împrumuturilor.

„Mai împrumutăm. Care e problema? De ce să dea bani în Bulgaria sau în Ungaria cu 0,5% dobândă, când poate să dea în România cu 4%! Ce ei sunt fraieri?!”, a afirmat preşedintele Pro România.

Opoziția: Simion

Victor Ponta crede că George Simion face bine ce face și că acesta reprezintă Opoziția. „E singurul care face Opoziţie. Dă grămadă peste toţi. Foarte bine le face că dorm! Domnul Fritz a zis că a venit în România, că ne mai trebuia un neamţ să ne ia ceva!”, a subliniat fostul premier.