„Penibilul atinge cote maxime la PSD! După ce domnul Cazanciuc a convocat neregulamentar un plen ca să răspundă ordinului stupid de partid, astăzi, majoritatea PSD-istă nici măcar nu a asigurat cvorumul la propria şedinţă. Se plăteşte şi funcţia de interimar la Senat, nu-i aşa? Atât s-a putut! Pe 6 decembrie trebuie să-i facem irelevanţi. Motivul: un partid care îşi serveşte doar şeful, fără să respecte legea, nu are ce să caute în Parlament! P.S.: Cereţi-vă scuze celor care v-au ales! Alt mandat sigur nu mai prindeţi!”, a transmis vicepreşedintele liberal al Senatului pe Facebook.

Ultimele şedinţe nu s-au putut ţine din lipsă de cvorum

Şedinţa plenului Senatului în care urma să se constate încetarea de drept a statutului de membru al Biroului permanent şi secretar al Senatului al lui Ion Ganea, căruia PSD i-a retras sprijinul politic, nu a mai avut loc marţi, din lipsă de cvorum.

Comitetul liderilor a decis luni ca plenul Senatului să se reunească marţi, de la ora 14,00, pentru a schimba doi secretari din partea PSD în Biroul permanent. Ultimele şedinţe ale Biroul permanent al Senatului nu s-au putut ţine din lipsă de cvorum.

Pavel Marian a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa, iar Ion Ganea a lipsit de la şedinţele Biroului permanent. 62 de senatori au fost marţi prezenţi fizic, insuficient însă pentru a asigura cvorumul de 68 de membri.

Alina Gorghiu a explicat luni că plenul convocat pentru marţi este „neregulamentar”, iar PNL va apela la toate pârghiile regulamentare ca să conteste „demersurile în dispreţul legii făcute de PSD”.

Un fost deputat PSD a fost condamnat

Ioan Munteanu este acuzat de procurorii DNA Ploieşti că a cerut 400.000 de euro de la un om de afaceri pentru a interveni la conducerea Hidroelectrica – Sucursala Hidrocentrale Bistriţa în vederea deblocării unor plăţi. Potrivit deciziei instanţei, Ioan Munteanu a primit cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi cinci ani şi jumătate pentru spălare de bani. Deoarece infracțiunile sunt concurente, cele două pedepse au fost contopite, iar judecătorii au adăugat un spor, în final fostul deputat având de executat şase ani de închisoare. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. Judecătorii au decis menţinerea sechestrului asigurător instituit de DNA Ploieşti asupra sumelor existente în contul deţinut de fostul deputat la o bancă, precum şi anularea unui contract de prestări servicii încheiat între SC Romsys SRL Bucureşti şi SC Suport Media Total SRL Piatra Neamţ. Pe latură civilă, instanţa a dispus confiscarea de la Ioan Munteanu a sumelor de 350.000 euro şi 261.373 lei, reprezentând banii traficaţi.