Ministrul Mediului a declarat că, în urma unei analize clare, a hotărât ca ITP-ul să nu mai fie cerut în cadrul Programului Rabla, pentru mașinile care stau „în curtea cetățenilor”.

Citește și: O nouă taxă a intrat în vigoare. Zilnic, veți avea de plătit în plus pentru acest lucru

„Am hotărât, făcând o analiză clară, la rece, şi am emis ordinul de ministru prin care ITP-ul pentru o maşină care stă în curtea unui cetăţean să fie scos. Dacă eu am maşina în curte nu o să mă mai duc să plătesc o taxă în plus când pot să mă duc să o dau pentru a achiziţiona o maşină nouă. (…) De săptămâna trecută ordinul este deja postat pe site”, a spus Graţiela Gavrilescu, la Antena 3.

Ministrul Mediului susține că decizia a venit deoarece interesul autorităților este să mențină delobact Programul Rabla și să scape de mașinile vechi, indiferent că acestea stau în parcări sau în curțile oamenilor.

Citește și: Emoții pentru Dragnea. Kovesi, numită direct în funcția de procuror șef european? Soluția găsită

„Interesul nostru este să le scoatem de peste tot, din parcări, din curţile oamenilor, nu avem nevoie sa blocăm acest sistem care este derulat de foarte mult timp şi care funcţionează foarte bine şi în sensul în care facem şi eforturi financiare pentru ca în fiecare an să reuşim să dublăm numărul de prime de casare. Atunci ar fi fost aşa, să zicem, un joc care nu ar fi fost corect”, a precizat Gavrilescu.

Ministerul Mediului anunțate anul trecut că, începând cu 2019, cei care își doresc să beneficieze de avantajele Programului Rabla, trebuie să ducă la casat doar mașini cu ITP valabil.