Ștefan Bănică Jr și Emilia Popescu și-au început cariera împreună

Ștefan Bănică Jr și actrița Emilia Popescu sunt legați de o mare prietenie. Recent, actrița a revenit pe micile ecrane prin rolul Violetei din comedia romantică Lasă-mă, îmi place! Camera 609” de la Antena 1. Violeta este mama lui Victor (Matei Negrescu – protagonist) şi soţia lui Sergiu (interpretat de actorul Mihai Călin). Mihai Călin este un alt bun prieten al actriței.

Emilia Popescu a împlinit în acest an vârsta de 57 de ani și povestește că actorii nu au timp de hobby-uri. În schimb, ea preferă să facă plimbări și să se întâlnească cu prietenii. Ea mărturisește și că este pregătită pentru a deveni bunică.

„Noi nu avem timp de hobby-uri. Cel mai mult îmi place să văd filme, să fac plimbări, să-mi văd prietenii. Sunt o mamă permisivă, extrem de iubitoare și s-a dovedit că am procedat corect, având în vedere că am un copil care a devenit o femeie matură minunată, un om extraordinar de bun. (…)

Sunt pregătită. Mi s-a spus că am comportament de bunică de când eram o mamă foarte tânără, așa că eu sunt pregătită, abia aștept”, a povestit actrița.

În acest context, Emilia Popescu a vorbit pe larg despre legătura de peste trei decenii dintre ea și Ștefan Bănică Jr. Bănică a fost colegul ei de facultate, cei doi se cunosc încă din 1986.

Emilia Popescu
SURSA FOTO: Facebook/Teatrul Metropolis

O prietenie de peste trei decenii

Prietenia dintre cei doi artiști a început pe băncile facultății, când cântau împreună. A urmat o perioadă în care, în 1990, l-au primit în grup pe scenaristul Octavian Sava.

Acesta îi vedea drept cuplul scenic care ar putea fi următorul duet de tipul Stela Popescu-Ștefan Bănică.

„Cam din 1986, nu mai socotesc eu. A început la facultate când ne-am cunoscut și cântam împreună și după aceea am început să lucrăm în 1990 cu scenaristul nostru drag, Octavian Sava, care ne-a văzut ca un posibil cuplu continuator al Stelei Popescu cu Ștefan Bănică”, a declarat Emilia Popescu.

Cei doi au fost legați de la început de pasiunea pentru scenă și de faptul că erau „tinere vedete”. Artista jucase la rândul ei într-un film în care o juca pe fata Stelei Popescu.

„Eu făcusem un film – “În fiecare zi mi-e dor de tine”, în care eram chiar fata Stelei Popescu, de unde mi s-a și tras că sunt fata ei, el făcuse “Liceenii”, eram tinerele vedete de la momentul acela și am început să facem acele revelioane minunate. Așa a început totul”, mărturisește artista, potrivit Impact.ro.