Fosta colegă a Simonei Halep din echipa de Fed Cup, Raluca Olaru este de-a dreptul șocată despre ultimele evenimente. Olaru a rămas fără cuvinte după noile acuzații de dopaj aduse Simonei.

Invitați la Digi Sport, doi oameni care au colaborat cu Simona Halep, Raluca Olaru și Andrei Cociașu, au garantat pentru caracterul și corectitudinea acesteia.

„Un mare șoc. Parcă mă uit la un film, parcă nu e real. Mi se pare foarte ciudat. În momentul de față nu avem date. Anunțul oficial mi se pare ambiguu și scurt, fără detalii.

M-am gândit că poate ăsta a fost un motiv pentru care au tot amânat. Nu-mi vine să cred. Îmi pare rău pentru ea și sper să iasă bine din toată povestea asta și că are avocați buni”, a spus Raluca Olaru, la Așii Tenisului.

Cociașu: Un circ

Și antrenorul de tenis Andrei Cociașu, care a a fost partenerul de antrenament al jucătoarei din Constanța.

„Aș dori să susțin cu ardoare că Simona Halep pe care o știm toți e sută la sută nevinovată. Nu aș vedea-o să ia orice substanță interzisă intenționat și să treacă prin tot circul ăsta. Noua acuzație pare că are în spate luni întregi de muncă meticuloasă cu acest pașaport biologic.

Teoria tentantă ce-i drept care spune că s-au supărat oficialii după interviul dat de Halep mi se pare greu de demonstrat având în vedere de câtă muncă e nevoie să faci asemenea acuzații”, a spus Cociașu, la aceeași emisiune.

Sunt persoane care cer retragerea titlului de la Wimbledon

După cea mai recentă acuzație de dopaj, Simona Halep a emis un comunicat în care acuză ITIA de hărţuire şi că încearcă insistent să îi dovedească vinovăţia, deşi ea nu s-a gândit vreodată să folosească o substanţă interzisă. Simona Halep a menţionat că aşteaptă audierea din 28 mai în cazul său de dopaj, la care speră că va avea parte de o comisie formată din judecători independenţi şi imparţiali.

Directorul turneului WTA 250 Transylvania Open a reacționat vehement după anunțul ITIA. Patrick Ciorcilă, managerul competiției de la Cluj-Napoca, a sărit în apărarea Simonei Halep și consideră că ultimele acuzații sunt rizibile.

“Asta este deja o glumă!”, a scris Patrick Ciorcilă pe Instagram, ca răspuns la mesajul lui Patrick Mouratoglou postat pe pagina oficială a Simonei Halep.

„Simona a emis un comunicat în urma hărțuirii la care este supusă. Această situație depășește cu mult limitele acceptabilului”, a fost mesajul lui Mouratoglou.

S-au creat două tabere pe rețelele sociale: cei care îi iau apărarea și o susțin pe Simona Halep; cei care o acuză și chiar o jignesc pe româncă.

O parte dintre fanii americancei Serena Williams au mers chiar mai departe și au inițiat o petiție împotriva Simonei Halep. Aceștia cer retragerea titlului câștigat în 2019 la Wimbledon.