Firicel Tomai: Dacă ea a greşit, de ce nu este executată, de ce nu este pedepsită?

Firicel Tomai a avut o reacţie dură în urma celei de-a doua acuzaţii de dopaj care a fost adusă Simonei Halep. Antrenorul spune că Simona Halep este un nume prea mic, deşi are rezultate deosebite în tenis, pentru a lupta cu forţele internaţionale.

„Lucrurile sunt extrem de delicate! Simona este un nume prea mic, deşi are rezultate deosebite în tenis, este prea mică pentru a se lupta cu aceste forţe internaţionale şi nu înţeleg dacă ea a greşit, de ce nu este executată, de ce nu este pedepsită şi de ce nu i se spune cu ce a greşit.

Dacă ar fi nişte probe foarte clare, cu siguranţă, o româncă, o jucătoare de tenis de genul Simonei, este imediat pusă la colţ”, a explicat primul antrenor al Simonei Halep.

Primul antrenor al sportivei subliniază că hemoglobina poate să crească la un om şi după ce merge zece zile, două săptămâni la munte, la altitudine.

„Din câte înţeleg, valorile sunt foarte puţin depăşite, nu sunt valori severe. Se pot întâmpla aceste creşteri şi în anumite boli sau situaţii problematice de sănătate. Eu zic că cel mai bine este să aşteptăm finalul acestor acţiuni care, la un moment dat, va avea loc la Tribunalul Internaţional”, declară antrenorul.

Firicel Tomai mai precizează că este o acuzaţie mai gravă decât prima, întrucât jucătoarea de tenis trebuie să înceapă o nouă luptă.

„Cu siguranţă, Simona va face apel”, a mai spus primul antrenor al tenismenei.

Simona Halep ar putea fi suspendată mai mult de doi ani

Pașaportul biologic este o metodă prin care organizațiile anti-doping monitorizează diferiți parametri ai sângelui în timp, pentru a identifica potențialele nereguli anti-doping!

Halep risca inițial între doi și patru ani de suspendare, însă acum ar putea primi o pedeapsă și mai mare. ITIA este un organism independent înființat de forurile internaționale de conducere ale tenisului pentru a promova, încuraja și proteja integritatea tenisului profesionist în întreaga lume.

ITIA a precizat că Simona Halep face parte din grupul celor 300 de jucători de tenis care sunt supuși la teste de monitorizare a tensiunii arteriale la intervale regulate! Primii 100 de jucători atât din ATP, cât și din WTA sunt supuși cel mai des la astfel de teste: „Fiind una dintre cele mai cunoscute jucătoare din lume, doamna Halep este inclusă în acest program de testare”, se arată în comunicatul ITIA.