Oliver Blume, patronul legendarei mărci de lux Porsche, a anunţat că de anul acesta va fabrica exclusiv maşini electrice.

Firma a renunțat deja la diesel. Oricum, de fapt Porsche nu a dezvoltat ori produs motoare diesel, ele au provenit de la alte mărci ale grupului Volkswagen, dar chiar şi aşa, imaginea Porsche a avut de suferit de pe urma Dieselgate, explică Oliver Blume.  

În Germania, vânzările de autoturisme diesel noi au scăzut de la 46% la 33% în trei ani. În plus, maşinile diesel riscă să fie interzise în mai multe oraşe, fiind obligate să se conformeze normelor europene antipoluare.

Guvernul german încercă să salveze dieselul căci este în joc un sector strategic ce are 800.000 de salariaţi. Mai mult, autorităţile germane se tem că nu îşi vor putea respecta angajamentele luate în lupta împotriva încălzirii climatice.Unele municipalităţi europene impun anumite taxe pe baza valorilor înregistrate la testele de emisii de dioxid de carbon.

Comisia Europeană a stabilit în septembrie 2017, un obiectiv comun de reducere a emisiilor de dioxid de carbon, cu 30% până în 2030, cu un obiectiv intermediar de minus 15% până în 2025.