Veniturile IBM au crescut în trimestrul al doilea cu 2% faţă de perioada corespunzătoare a lui 2009, la 23,7 miliarde dolari, sub aşteptările analiştilor, afectate de deprecierea euro, în timp ce comenzile noi pentru servicii de tehnologie au înregistrat o scădere întâmpinată cu pesimism de pieţe.

Contractele noi pe segmentul serviciilor IT au scăzut cu 12%, la 12,3 miliarde de dolari, în timp ce analiştii anticipau comenzi noi de 14 miliarde de dolari.

Profitul net al grupului a crescut cu 9,6% în perioada analizată, de la 3,1 miliarde de dolari la 3,4 miliarde de dolari, depăşind estimările pieţei.

Deşi marja ridicată de profit a IBM pe segmentul de software şi vânzările de pe pieţele emergente au sprijinit rezultatele grupului, raportul a dezamăgit investitorii, care aşteptau o confirmare că sectorul high-tech îşi revine, după optimismul propagat în piaţă de „cel mai bun trimestru din istorie” anunţat de Intel.

Directorul financiar al IBM, Mark Loughridge, a afirmat că diferenţa dintre veniturile grupului în trimestrul al doilea, de 23,7 miliarde de dolari, şi estimările analiştilor, de 24,2 miliarde de dolari, este exclusiv rezultatul variaţiilor de pe pieţele monetare.

SURSA: Mediafax