Pentru a sarbatori Valentines Day intr-un mod devenit deja traditie se alege cel mai frumos si parfumat buchet de trandafiri, se scrie o felicitare din suflet si se ofera o cutie delicioasa de bomboane.

Buchetul de trandafiri de Valentines day este sfant!

Daca vrei sa o impresionezi cu adevarat si sa ii spui cat de mult o iubesti si o apreciezi, trebuie neaparat sa ii oferi un buchet de trandafiri. Acestea sunt cele mai cultivate si vandute flori din lume, si cea mai populara alegere din ziua Sfantului Valentin. Deloc intamplator, trandafirii au fost mereu o sursa de inspiratie pentru firile creative, pentru scriitori si artisti, cat si pentru indragostiti. De-a lungul istoriei, trandafirii au aparut in numeroase opere literare si tablouri, avand un simbolism puternic legat de iubire, loialitate, noblete si onoare.

Trandafirii sunt apreciati pentru forma lor unica si originala, pentru finetea petalelor si pentru parfumul lor inconfundabil. Un buchet cu astfel de flori te va ajuta sa sarbatoresti asa cum se cuvine o astfel de ocazie importanta, asa cum este Valentines Day, creand o ambianta romantica si eleganta. Fie ca alegi un aranjament deosebit cu trandafiri pentru a decora o cina romantica in doi, sau vrei sa ii trimiti un buchet cu trandafiri pentru a o surprinde si pentru a-i face ziua mai frumoasa, gestul tau nu va trece neobservat si vei fi rasplatit cu un zambet recunoscator.

De ce trandafiri rosii de Valentines Day?

In timpul Greciei si Romei antice trandafirii erau asociati cu zeitele iubirii, Afrodita respectiv Venus, aparand in multe reprezentari artistice langa acestea, precum si in timpul ceremoniilor in care erau aduse ofrande acestor deitati. In cadrul crestinismului, trandafirul alb semnifica puritatea Maicii Domnului, iar cel rosu simboliza sacrificul lui Iisus cat si dragostea lui Dumnezeu pentru oameni. Aceasta semnificatie, a iubirii supreme si a devotamentului s-a pastrat si mai tarziu, in epoca victoriana, atunci cand buchetele de flori au devenit foarte populare si nobilii obisnuiau sa isi trimita flori pentru a comunica diverse mesaje de iubire.

 

Culoarea rosie este culoarea pasiunii si a iubirii, si nicio alta floare nu poate exprima mai bine emotiile puternice ale inimii asa cum o poate face un buchet mare de trandafiri rosii. Trandafirii gasiti intr-un buchet modern de Sfantul Valentin provin din soiuri speciale, mai rezistente si mai parfumate, fiind diferiti de trandafirii din timpurile antice.

Semnificatia culorilor din buchetul de trandafiri de Valentines Day

Atunci cand oferi sau primesti un buchet de trandafiri cu ocazia Sfantului Valentin este bine sa stii ca alegerea culorii acestora poate varia mesajul comunicat. De exemplu, trandafirii rosii exprima dragostea romantica, pasiunea puternica si dorinta. Sunt plini de energie si fantezie, si te pot ajuta sa iti faci cunoscute sentimentele sau sa ii reamintesti persoanei iubite ca esti alaturi de ea, ca o respecti si ca o admiri. Trandafirii rosii amintesc de mandrie, hotarare si ambitie, fiind asociati persoanelor exuberante si dominante.

Trandafirii galbeni si portocalii daruiti de Valentines Day semnifica buna intelegere, prietenia, optimismul si entuziasmul tau. Buchetele cu trandafiri in aceste culori exprima cel mai bine bucuria de a fi impreuna cu acea persoana, precum si creativitatea, incurajarea sau prosperitatea. Trandafirii galbeni au puterea de a-i face ziua mai frumoasa si de a o binedispune, putand semnifica succesul, atat in plan personal cat si profesional. Daruieste-i un buchet de trandafiri portocalii pentru a-i arata ca esti o fire spontana si originala, care adora provocarile noi si aventura.

Trandafirii roz si albi din buchetele de Sfantul Valentin simbolizeaza dragostea neconditionata, recunostinta, increderea si sinceritatea. Pot fi oferiti pentru a simboliza adevarul si respectul ce caracterizeaza o relatie de lunga durata in care domneste pacea si armonia. Trandafirii albi aduc echilibrul si linistea spirituala, eliminand stresul si eliberand mintea din aglomeratia cotidiana. Buchetele de trandafiri roz prezinta afectiunea, devotamentul si nobletea, intr-un mod mai putin intens decat cei rosii, avand o nota de duiosie si admiratie.

Alte buchete cu flori de Valentines Day

Pe langa buchetele cu trandafiri, mai poti alege pentru ziua de Sfantul Valentin si alte tipuri de flori, avand astfel la dispozitie numeroase moduri prin care sa ii comunici exact ceea ce simti. Buchetele de lalele ii vor arata faptul ca este apreciata si admirata, simbolizand nobletea si indulgenta. Gerberele reprezinta fericirea si recunostinta, celebrand energia si bucuriile vietii. Calele sunt gratioase si inocente, semnificand surmontarea obstacolelor, dezvoltarea si schimbarea prin care poate trece o relatie catre un nivel superior de intelegere. Freziile sunt simbolul increderii si al prieteniei, comunicandu-i faptul ca vei fi mereu aproape de ea in momentele importante ale vietii cand are nevoie de sprijin moral. Garoafele sunt oferite in semn de dragoste sincere, fascinatie si distinctie.

 

De unde a pornit traditia de Valentines Day

Legendele legate de Sf. Valentin povestesc despre un tanar preot roman care ii ajuta pe cei indragostiti sa se casatoreasca in secret, atunci cand imparatul Claudius al II-lea a interzis acest lucru. Prins si condamnat pentru nesupunerea sa fata de ordinele imparatului, preotul Valentin a fost intemnitat. Intr-una din zile, stiind faptul ca preotul este un om invatat, un temnicer a adus-o pe fiica sa nevazatoare la Valentin pentru a o invata carte. Preotul a acceptat si s-a ocupat de lectiile fetei, vorbindu-i in acelasi timp despre puterea lui Dumnezeu si despre intelepciunea Lui.

 

Inainte de executia sa, Valentin i-a trimis o scrisoare fetei, in care o ruga sa nu isi piarda credinta, si in care a pus cu grija o floare. Se spune ca atunci cand fata a deschis scrisoarea ea a putut sa vada floarea cazand, stiind astfel ca s-a petrecut o minune.

Florile de Sf. Valentin

Buchetele cu flori de Sfantul Valentin raman in continuare o traditie respectata si apreciata, amintind de iubirea neconditionata, de sacrificiu si adevar. Trandafirul se potriveste perfect cu aceasta semnificatie si a devenit in mod firesc o floare foarte apreciata pentru a sarbatori aceasta ocazia si pentru a le spune celor pe care ii iubesti cat de mult conteaza pentru tine.