Va fi Florin Cîțu președintele PNL? Klaus Iohannis a dezvăluit în premieră dacă se va implica în lupta pentru putere a liberalilor.

Deși amândoi neagă în prezent,  Florin Cîțu și Ludovic Orban duc o luptă acerbă în PNL pentru a câștiga susținerea membrilor de partid, în perspectiva anunțatului congres. Iar sprijinul lui Klaus Iohannis pentru unul sau celălalt se va dovedi, fără doar și poate, decisiv.

Va fi Florin Cîțu președintele PNL? Klaus Iohannis susține că nu va interveni

Președintele Klaus Iohannis a susținut marți o conferință de presă la Palatul Cotroceni. Întrebat dacă îl va susține pe actualul șef al Guvernului pentru preluarea funcției de președinte al PNL, Iohannis a declarat:

Preşedintele României nu este membru de partid şi nu are căderea să se exprime asupra unor proceduri din interiorul partidelor politice”.

Iohannis a explicat faptul că participă la evenimente alături de premierul Florin Cîţu pentru a arăta susţinerea sa pentru prim-ministrul României şi pentru Guvern, preşedintele statului neavând ”căderea” să se implice în proceduri de partid.

”Guvernul Cîțu performează”

Klaus Iohannis a fost întrebat dacă este de părere că Florin Cîţu ar fi un bun preşedinte al PNL şi dacă-l susţine pentru obţinerea acestei funcţii şi a răspuns:

”Preşedintele României nu este membru de partid şi ca atare nu are căderea să se exprime asupra unor proceduri din interiorul partidelor politice. Faptul că merg împreună cu premierul la diferite evenimente este un semnal de susţinere pentru premierul Florin Cîţu, premierul propus de coaliţia de guvernare şi este evident în interesul meu, al coaliţiei şi al României ca acest guvern să performeze ceea ce până acum şi face”.

Şeful statului a precizat că discuţia despre preşedinţia PNL se va face în partid.

”Discuţia din partid se va face în partid”, a arătat Iohannis.

Trebuie menționat faptul că PNL va avea în acest an congres, dar data acestuia nu a fost încă stabilită.

Sursa foto: INQUAM Photos.