Premierul Florin Cîţu a vorbit despre evoluția pandemiei de coronavirus din ultima perioadă. Mai exact, potrivit acestuia, țara noastră se află în prezent pe o pantă descrescătoare a valului trei al pandemiei de COVID-19.

Cu toate acestea, premierul susține că regulile trebuie respectate în continuare. El a mai subiniat faptul că valul trei al pandemiei nu a trecut definitiv, însă ceea ce a fost mai greu, România a reușit să depășească.

“Acum suntem, în ceea ce priveşte pandemia, pe o pantă descrescătoare a acestui val 3 şi trebuie să consolidăm în această perioadă. Trebuie să fim vigilenţi, nu a trecut valul trei. Ce a fost mai greu a trecut. A contat şi modul cum aţi ajutat şi dumneavoastră la respectarea regulilor”, a afirmat Cîţu, la videoconferinţa cu prefecţii.

În ceea ce privește regulile impuse de autorități, premierul țării susține că masca de protecție, distanțarea socială și dezinfectarea mâinilor rămân în vigoare, iar toate activitățile pe care le fac cetățenii trebuie să fie făcute ținând cont de aceste reguli.

În același timp, premierul a mai subliniat faptul că are încredere în români și speră că vor respecta toate normele impuse inclusiv în acest weekend pentru a ne putea întoarce la normalitate cât mai curând.

Restricțiile rămân aceleași

“Nu s-a schimbat nimic, avem aceleaşi reguli: mască, distanţare socială, dezinfectant. Toate activităţile trebuie să ţină cont de regulile în vigoare. Cum aţi administrat perioada de până acum veţi face treabă bună şi în acest weekend”, a mai menționat Florin Cîțu.

Totodată, premierul a mai adăugat că a purtat o serie de discuții şi cu aleşii locali, menţionând că vrea şi implicarea prefecţilor.

“Am cerut şi acolo implicare, aş vrea să văd şi la dumneavoastră. E important să lucraţi împreună cu primarii, cu DSP-urile. Aş vrea să văd în weekenduri cât mai multe evenimente legate de vaccinare. Timişoara e un exemplu foarte bun”, a explicat Florin Cîţu.

În ceea ce privește centrele drive thru și vaccinarea mobilă, premierul țării susține că după sărbătorile de Paști, vor fi puse la dispozițiile toate măsurile posibile pentru ca românii să se vaccineze într-un număr cât mai mare.

“După ce trece acest weekend trebuie să punem toate resursele pe care le avem pentru a avea o campanie de vaccinare de succes. Este singura soluţie pentru a reveni la normalitate şi trebuie să ne implicăm cu toţi. Depinde de noi să revenim la normalitate cât mai rapid. Sunt optimist, avem dozele, românii vor să se întoarcă la o viaţă normală. Punem resursele la dispoziţie şi românii se vor vaccina”, a afirmat Cîţu.

Sursă foto: Facebook, Guvernul României