Cenușa celor dragi, sub piele. Cum arată tatuajul „de doliu”

Cenușa celor dragi, folosită pentru realizarea tatuajelor. Practica a fost „brevetată” de un salon din California, SUA, unde a ajuns populară printre clienții îndoliați.

Un astfel de caz este cel al lui Scout Frank. Ea și-a pierdut mama și a dorit ulterior să o păstreze cât mai aproape, de aceea a decis să o păstreze sub piele! Cum a făcut asta?

Femeia a ales să încorporeze cenușa mamei în tușul folosit pentru realizarea noului tatuaj. Tânăra în vârstă de 30 de ani s-a prezentat în Oceanside, California, la studioul care oferă acest tip de servicii. Ea a adus și urna în care păstra cenușa mamei.

„Ea era deja parte din mine, dar acum va face cu adevărat parte din mine pentru totdeauna şi va putea să mă însoţească în aventurile mele”, își explică ea gestul.

Cea care i-a realizat tatuajul a fost artista Kat Dukes. Ea a adăugat personal o parte din cenușă în tuș. Despre această metodă, artista tatuatoare susține că „este un alt mod de a o respecta, mai degrabă decât de a o ţine acasă”. Kat Dukes își realizează tatuajele manual, fără un aparat de tatuat, punct cu punct. Tehnica ei a căpătat numele de „tatuare funerară”.

Dukes oferă acest tip de tatuaj în studioul ei, Steel Honey. Ideea a apărut atunci când, în urmă cu 3 ani, unul dintre clienți i-a cerut să îi facă un tatuaj-omagiu, în amintirea câinelui decedat. Tot ce trebuia făcut era „adăugarea cenuşii” în tuş, explică artista.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 60 Second Docs (@60secdocs)

Piese comemorative cu igienă dovedită

Artista preferă să numească aceste tatuaje „piese comemorative”. În ciuda popularității lor pe rețelele de socializare, tatujele cu cenușă au stârnit critici uriașe. „Mulţi oameni cred că nu este igienic”, spune tatuatoarea. Pentru a dovedi siguranța procesului, ea și-a tatuat la rândul ei cenuşa tatălui pe piele.

„Aici, în Statele Unite, este destul de prost văzut pentru că oamenii nu aud des despre asta (…) oamenii tind să respingă ceea ce nu cunosc”, spune ea.

Artista explică faptul că cenușa este sterilizată cu ajutorul temperaturii de incinerare, astfel că dispare riscul de contaminare. În plus, ea a avut parte și de o inspecție sanitară, care i-a confirmat spusele: practica nu încalcă niciun regulament.

„Îmi place să pot face asta pentru oameni deoarece nu sunt mulţi artişti tatuatori care vorbesc public despre acest lucru”, a spus ea.

Scout Frank și-a tatuat pe gleznă un porumbel cu aripile deschise folosind cenușa mamei ei. „E ceva atât de simplu, dar înseamnă foarte mult pentru mine” , a mărturisit Frank.