Va fi aplicată o nouă majorare de tarife la CFR Călători. În decizia emisă de Traian Preoteasa sunt enumerate toate tarifele de transport cu trenurile operatorului feroviar de stat. Acestea rămân neschimbate față de cele din momentul de față, conform informațiilor publicate de ClubFeroviar.

Urmează să fie implementată o nouă majorare de tarife la CFR Călători

Noile tarife vor intra în vigoare luni, 1 aprilie, potrivit sursei menționate. Traian Preoteasa a semnat Decizia nr. 33 a directorului general al SNTFC CFR Călători din 26 martie privind aplicarea tarifelor de deservire generală în transportul feroviar public de călători.

Documentul obținut de Club Feroviar arată că vor fi aplicat noi tarife pentru suplimentele de pat la vagon de dormit și vagon cușetă.

La vagon de dormit, acestea vor fi de 225 de lei pentru suplimentul de cabină single. Prețul va fi de 120 de lei de pat pentru cabina cu două locuri.

Totodată, prețul va fi de 100 de lei pentru cabina cu trei locuri.

În momentul de față, tarifele sunt de 210 lei pentru suplimentul de cabină single, 105 lei de pat pentru cabina cu două locuri și 85 de lei pentru cabina cu trei locuri.

CFR
SURSA FOTO: Dreamstime

Se vor scumpi și călătoriile spre Budapesta sau Viena

Cabinele cu trei paturi sunt utilizate doar în traficul internațional. Astfel, se vor scumpi și călătoriile spre Budapesta sau Viena.

La vagoanele cușetă, suplimentele vor fi de 78 de lei pentru patul în cabină cu patru locuri și de 58 de lei pentru patul în cabină cu șase locuri.

În momentul de față, prețurile sunt de 72 de lei, respectiv 52 de lei.

Amintim că în luna decembrie a anului trecut a fost aplicată o altă majorare a tarifelor. La momentul respectiv, biletele de tren s-au scumpit în medie cu 8,8%.

Cu câteva zile înainte, CFR Călători publicase un comunicat în care anunța noutățile din Mersul Trenurilor 2023-2024. Totuși, nu era menționat nimic despre scumpirea biletelor de tren care urma să vină „la pachet” cu noul program de circulație, potrivit sursei menționate.

Anterior, o majorare a tarifelor în transportul feroviar de călători a avut loc pe 1 iulie 2022. Totuși, aceasta a fost anunțată din timp. Majorarea a fost de 20%, iar pentru secția Oravița-Anina s-a instituit un tarif special.