scriam despre succesul programului Skype. Dupa 113 milioane de download-uri in computere din toata lumea, reusita Skype va implica si telefonia mobila: editorul softului de conversatie a convins Motorola sa lanseze telefoane mobile care vor functiona cu programul sau, iar i-Mate va lansa un terminal telefonic compatibil in saptamanile urmatoare. Pe de alta parte, Skype propune o serie de parteneriate cu editorii de site-uri Internet: in schimbul plasarii pe site a unui link spre site-ul Skype, vor primi 10% din cifra de afaceri astfel generata.

In Capital nr.13 din 31 martie 2005, in articolul „ANL va elimina subventia de 20% pentru casele prin credit ipotecar“ spuneam ca persoanele care vor contracta, in viitor, o casa prin credit ipotecar prin intermediul Agentiei Nationale pentru Locuinte nu vor mai beneficia de subventia de 20% care se acorda in prezent. Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului a decis, la sfarsitul lunii mai, sa elimine din acest an respectiva facilitate, astfel incat ANL sa nu mai aiba o pozitie privilegiata pe piata. Laszlo Borbely, ministru delegat pentru Lucrari Publice, spune ca eliminarea subventiei inseamna un pas catre normalitate.

Capital nr. 19, 12 Mai 2005, pagina 10. In articolul „Banii straini asteapta semnalul pentru o aterizare sigura“ vorbeam despre scaderea semnificativa a volumului investitiilor straine directe in primul trimestru al acestui an, pe fondul „balbaielilor“ din plan legislativ care au determinat prelungirea expectativei companiilor straine interesate de potentiale proiecte din Romania. Datele BNR, publicate zilele trecute, confirma existenta unui important recul al intrarilor de capital strain. Astfel, investitiile straine directe din primele trei luni ale anului au fost de 365 milioane de euro, in scadere cu circa 26% fata de perioada similara a anului trecut.