Fenomenele periculoase au avut loc în opt județe (Argeș, Călărași, Buzău, Covasna, Ialomița, Ilfov, Prahova și Timișoara) și în municipiul București.

Specialiștii anunță averse cu caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină până miercuri la ora 21:00. 18 județe se află sub cod galben de furtuni până la ora 10:00. Cantitățile de precipitații pot ajunge până la 50 de litri pe metru pătrat, iar vântul va avea rafale și de 55 de kilometri pe oră.

În Capitală, ziua va fi răcoroasă, maxima zilei fiind de 18 grade Celsius și va fi vânt puternic,

„În cea mai mare parte a ţării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp”, au transmis meteorologii.

Specialiștii au emis și o prognoză meteo specială pentru ziua de 1 mai:

„Miercuri, 1 mai, vremea va fi vântoasă şi răcoroasă. Vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor atinge viteze de 55…65 km/h. Cerul va fi temporar noros şi trecător vor fi condiţii de ploaie”, au transmis meteorologii. Potrivit acestora, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, scrie Digi24.ro.