UPS intenționează să achiziționeze Bomi Group. Valoarea tranzacției nu a fost încă dezvăluită

UPS anunță că dorește să achiziționeze Bomi Group, lider în industrie și furnizor multinațional de servicii logistice în domeniul medical.

În cadrul unui comunicat de presă trimis de companie se arată că finalizarea tranzacției ar putea avea loc la finalul acestui an și este supusă unei revizuiri și aprobări din partea autorităților de reglementare. Momentan încă nu au fost făcute detalii cu privire la valoarea și termenii tranzacției.

Achiziţia va îmbunătăţi capabilităţile logistice globale end-to-end în domeniul medical şi contribuie la extinderea poziţiei pe piaţă şi la creşterea nivelului de expertiză în Europa şi America Latină”, se menţionează în comunicat.

Tranzacția include facilități cu temperatură controlată în 14 țări, arată comunicatul, și aproape 3 mii de membri Bomi Group cu competenţe avansate în Europa şi America Latină.

„Lider global în segmentul de logistică medicală, Bomi contribuie la îmbunătăţirea portofoliului nostru de servicii şi la accelerarea procesului prin care intenţionăm să devenim furnizorul numărul unu de servicii logistice medicale complexe. Angajaţii UPS Healthcare şi Bomi Group împărtăşesc valori similare, iar culturile noastre pun un accent ferm pe calitate. Cele două echipe combinate vor îmbunătăţi semnificativ capacitatea clienţilor noştri care activează în domeniul medical de dezvoltare şi livrare de inovaţii care salvează vieţi”, a declarat Kate Gutmann, EVP şi preşedinte International, Healthcare and Supply Chain Solutions.

Bomi Group este pe piață din 1985

Bomi Group are o experiență de peste 35 de ani, oferind servicii cu valoare adăugată pentru sectoarele Medtech și Pharma.

„Având o experienţă de peste 35 de ani în industria logistică din domeniul medical, echipa noastră a dezvoltat servicii de top, concepute pentru a răspunde nevoilor clienţilor noştri din domeniul tehnologiilor medicale şi farmaceutice. Integrarea în echipa UPS Healthcare ne va permite să extindem aceste capabilităţi şi va fi creată o reţea globală mai puternică şi mai inteligentă pentru clienţii noştri”, a declarat CEO-ul Bomi Group, Marco Ruini.

Bomi Group va adăuga la capabilităţile UPS Healthcare peste 350 de vehicule cu temperatură controlată şi 391.000 m2, oferind clienţilor acces la timpi de livrare mai rapizi, o flexibilitate mai mare de producţie şi oportunităţi în atragerea de business-uri noi. Achiziţia va juca un rol cheie în furnizarea de tratamente farmaceutice şi biologice de ultimă generaţie, care necesită servicii logistice de precizie pentru produsele sensibile la factori precum timpul de livrare şi temperatură.

„Ne concentrăm asupra dezvoltării unor capabilităţi şi servicii de logistică ce le permit clienţilor noştri să livreze cele mai recente inovaţii din domeniul medical. Suntem încântaţi să aducem laolaltă talentul şi capabilităţile Bomi Group şi cele ale UPS Healthcare – împreună, vom oferi clienţilor noştri soluţii de top, care vor fi susţinute de reţeaua logistică integrată şi inteligentă a UPS la nivel global”, a declarat preşedintele UPS Healthcare Wes Wheeler.