Poliția franceză caută în aceste momente un vehicul BMW care a pornit brusc în momentul în care militarii dintr-o garnizoană de la marginea Parisului au ieșit din barăci. După ce a lovit cel puțin șase militari, vehiculul a dispărut.

Conform presei franceze, militarii răniţi fac parte dintr-un detașament al operaţiunii Sentinelle, desfăşurată în Franţa în urma atacurilor din ianuarie 2015. Zona în care a avut loc incidentul a fost securizată, martorii oculari fiind interogaţi.

UPDATE: Forţele de securitate franceze au reţinut pe o autostradă în direcţia Calais, nordul Franţei, un posibil suspect în urma atacului asupra unor militari produs miercuri dimineaţă în suburbia Levallois-Perret, din nord-vestul Parisului, transmit agenţiile internaţionale de presă. 

Forţele de securitate au deschis focul de mai multe ori asupra vehiculului în care se afla suspectul. Bărbatul a fost rănit în timpul intervenţiei. În prezent se fac verificări pentru a se stabili identitatea individului. Potrivit unei surse judiciare citate de AFP, bărbatul, născut în 1980, „se afla la bordul vehiculului căutat şi a încercat să fugă”. 

 

Primarul din Levallois Perret, a declarat imediat după eveniment, pentru BFMTV, că un BMW parcat în apropiere i-a aşteptat pe soldaţi să iasă din barăcile lor. „Este fără îndoială un act deliberat. Vehiculul aştepta să atace”, a declarat Patrick Balkany,. „BMW-ul a accelerat rapid în momentul în care ei au ieşit. Asta s-a întâmplat în mijlocul oraşului. S-a întâmplat foarte repede”. Și Prefectura Poliţiei din departamentul Hauts-de-Seine a catalogat actul ca fiind unul voluntar, dar nu se ştie încă dacă acesta a fost de natură teroristă.

Ieri, la Bruxelles, a avut loc un atac similar. În jurul orei locale 17:00 poliţia a pornit în urmărirea unui vehicul care a trecut pe roşu şi a fost nevoită să tragă focuri de armă pentru a-l determina pe cel de la volan să se oprească. Acesta din urmă a tamponat în timpul urmării două vehicule, inclusiv unul al poliţiei, dar în final a fost oprit. El a spus apoi poliţiştilor că are explozivi în maşină, motiv pentru care zona a fost izolată şi au fost chemaţi geniştii.
A fost creat un perimetru de securitate în cartierul Molenbeek din Bruxelles, circa 400 de persoane rămânând, temporar, blocate în interiorul acestuia.