"Românii sunt pasivi în relația cu sănătatea. Dacă îi întrebi ce este mai important pentru ei vor spune că este sănătatea, dar totuși fac foarte puține pentru sănătate. Fac foarte puțină prevenție și foarte puțină sau deloc protecție. Din acest motiv cred că sunt pasivi", a afirmat Marius Popescu, director general NN Asigurări de Viață, citat de Agerpres.

Piața asigurărilor private de sănătate a crescut în 2015 cu 25% în România, iar anul acesta s-ar putea majora cu peste 30%, a declarat Marius Popescu, director general NN Asigurări de Viață. Potrivit acestuia, ponderea asigurărilor private de sănătate în PIB este de 0,01 în Romania, sub nivelul din Bulgaria, de 0,08% din PIB. Marius Popescu a spus că ținta companiei este ca în următorii doi ani 10% din vânzări să provină din polițe de asigurări private de sănătate.

Asigurarea de Sănătate NN oferă clienților o soluție completă pentru protecția sănătății lor și a celor dragi în situații care presupun spitalizare sau intervenție chirurgicală ca urmare a îmbolnăvirii sau accidentelor. De asemenea, noul produs include și o componentă opțională de prevenție care asigură un control medical anual complet, până la 12 consultații generale sau de specialitate și reduceri între 20% și 70% pentru consultațiile sau investigațiile care depășesc beneficiile acoperite, în funcție de tipul pachetului ales.

Suma maximă asigurată prin Asigurarea de Sănătate NN este de 100.000 de lei pe an și acoperă, prin decontare directă, cheltuieli medicale care pot apărea în cazul spitalizării și intervențiilor chirurgicale din accident sau îmbolnăvire, efectuate în spitalele private din rețeaua NN. Clienții au totodată posibilitatea să acceseze servicii medicale inclusiv în spitalele private din afara rețelei, din România și din străinătate, precum și în spitalele publice, costurile fiind acoperite în proporție de 80%, în limita anumitor sume în funcție de tipul serviciilor medicale necesare.

Asigurarea poate fi încheiată de orice persoană cu vârsta de până la 60 de ani și poate acoperi până la 10 persoane, inclusiv copii cu vârsta între 0 și 17 ani. Spre exemplu, pentru pachetul cu acoperire minimă a serviciilor medicale aferente spitalizării și intervențiilor chirurgicale din accident, o persoană în vârstă de 35 de ani va plăti o primă de 56 de lei pe lună. În același timp, pentru pachetul cu acoperirea cea mai complexă, care include spitalizarea și intervenția chirurgicală din orice cauză, precum și beneficiul de prevenție, aceeași persoană va plăti o primă de 221 de lei pe lună.