Potrivit acestora, la o reuniune care a avut loc luni, un grup de acţionari nemulţumiţi i-au cerut preşedintelui UniCredit, Giuseppe Vita, să înceapă căutările pentru un nou CEO iar UniCredit a decis să angajeze o firmă de headhunting pentru găsirea unui înlocuitor lui Federico Ghizzoni. Sursele au adăugat că acţionarii sunt deschişi la ideea de a angaja un străin dar ar prefera totuşi ca un italian să conducă cea mai mare bancă din peninsulă. De asemenea, există un consens în rândul acţionarilor pentru ca viitorul CEO să vină din afara băncii, transmite Agerpres

Printre posibilii succesori ai lui Federico Ghizzoni se numără actualul director al diviziei de investiţii a UBS, Andrea Orcel, preşedintele Mediobanca, Alberto Nagel, şi directorul diviziei din Italia a Merrill Lynch's, Marco Morelli. 

Speculaţiile cu privire la nemulţumirea investitorilor faţă de activitatea lui Federico Ghizzoni circulă de mai multe luni, în condiţiile în care UniCredit nu a reuşit să calmeze îngrijorările că ar avea nevoie de o majorare de capital. Presiunile au crescut şi mai mult săptămâna trecută, după ce UniCredit a raportat o scădere a capitalului său de bază la finele primului trimestru. De asemenea, acţiunile UniCredit au scăzut cu 44% în acest an, iar recent UniCredit a decis să fie singura bancă ce a garantat o majorare de capital de 1,5 miliarde de euro la Banca Popolare di Vicenza. 

Întrebat cum comentează zvonurile privind posibila sa plecare, Federico Ghizzoni declara săptămâna trecută că este la latitudinea acţionarilor şi a Consiliului de Administraţie să decidă acest lucru. 

UniCredit este prezentă în 17 ţări din lume cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, şi-a majorat participaţia pe care o deţine la UniCredit Ţiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac. 

Te-ar putea interesa și: