Nu este și cazul Ungariei, care a păstrat controlul Mol , firmă care marchează profituri uriașe în ciuda faptului că Ungaria este , practic, lipsită de resurse.

Grupul MOL a obţinut în trimestrul al treilea un profit net de 323 milioane de dolari, ajungând la un total de 835 milioane de dolari pe primele nouă luni ale anului 2018, potrivit unui comunicat de presă al companiei. 

Rezultatul operaţional (Clean CCS EBITDA) a crescut cu 23%, ajungând la 708 milioane de dolari în trimestrul al treilea, fiind aproape de atingerea ţintei actualizate pentru 2018 (2,4 miliarde dolari). Datorită creşterii substanţiale a rezultatelor operaţionale (Clean CCS EBITDA) în trimestrul al treilea, rezultatul EBITDA pe primele nouă luni ale anului a depăşit două miliarde de dolari. 

Segmentul Upstream a generat un rezultat EBITDA de 319 milioane de dolari în trimestrul 3, în creştere cu 70% faţă de anul trecut, datorită preţului mai ridicat la petrol şi gaze. Producţia zilnică medie de hidrocarburi a scăzut foarte puţin în trimestrul al treilea şi s-a situat la 108.300 barili echivalent petrol pe zi (bpe), în condiţiile în care creşterea producţiei în perimetrul Catcher din Marea Britanie a compensat în mare parte evoluţiile anuale obişnuite. 

Rezultatul operaţional (Clean CCS EBITDA) generat de segmentul Downstream s-a menţinut la aproape acelaşi nivel de 262 milioane de dolari în trimestrul al treilea, în pofida scăderii semnificative a marjelor pe segmentul de rafinare şi produse petrochimice. Marjele în scădere au fost compensate în mare parte de volumele solide şi de îmbunătăţirea marjelor din vânzări pe segmentul de rafinare în acest trimestru. 

Segmentul Consumer Services şi-a continuat creşterea de două cifre, încurajat de expansiunea dinamică a marjei non-fuel şi de tendinţele pozitive ale pieţei combustibililor. Segmentul a atins un nou rezultat trimestrial record, de 147 milioane de dolari cu 11% mai mult faţă de anul precedent.