Ungurii nu se joacă. Visează să cucerească Palatul Cotroceni. Chiar șeful UDR, Kelemen Hunor a anunțat că a strâns 270.000 e semnături pentru a candida la alegerile prezidențiale din acest an. Hunor a spus că acestea vor fi depuse la Biroul Electoral Central sâmbătă, la ora 11.00.

Kelemen Hunor a anunțat într-un clip postat pe o rețea de socializare, că au fost strânse semnăturile pentru susținerea candidaturii sale la alegerile prezidențiale din acest an. „Am făcut primul pas către Cotroceni, am reușit să adunăm semnăturile de susținere, 270.000 de semnături. Mulțumesc tuturor celor care au considerat că este bine să avem un candidat maghiar la alegerile prezidențiale în 2019”, a anunțat Kelemen Hunor.

Termenul limită de depunere a candidaturilor la Biroul Electoral Central este duminică, 22 septembrie, ora 24:00. Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie, iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.