Compania aeriană Emirates din Dubai a cerut unora dintre piloţii săi să intre în concediu fără plată timp de un an, în încercarea de a-şi reduce costurile şi a contracara impactul pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Industria aviaţiei trece prin cea mai gravă criză din istorie după ce pandemia de coronavirus a blocat la sol majoritatea zborurilor, obligând companiile din întreaga lume să disponibilizeze angajaţi.

“Putem confirma că am oferit unora dintre piloţii noştri un concediu fără plată timp de 12 luni, cu posibilitatea de a fi rechemaţi mai devreme la muncă în funcţie de cât de rapid îşi revine cererea precum şi de cerinţele noastre operaţionale”, a declarat miercuri un purtător de cuvânt de la Emirates.

Aceștia vor beneficia în continuare de asigurare medicală şi alte indemnizaţii

Majoritatea angajaţilor de la Emirates sunt cetăţeni străini, ceea ce înseamnă că nu pot beneficia de subvenţii guvernamentale în Emiratele Arabe Unite, unde compania Emirates îşi are sediul social şi de unde operează.

Purtătorul de cuvânt a precizat că Emirates va continua să asigure locuri de cazare, asigurare medicală şi alte indemnizaţii celor care sunt în concediu fără plată.

În cursul acestui an Emirates a eliminat mai multe mii de locuri de muncă, inclusiv în rândul piloţilor şi însoţitorilor de bord, şi de asemenea a redus salariile şi a cerut personalului să intre în concediu fără plată.

Compania aeriană Emirates este cea mai mare companie aeriană din Emiratele Arabe Unite și este, de asemenea, cea mai mare companie aeriană din Orientul Mijlociu. Cu sediul în Garhoud, Dubai, compania aeriană este o filială a Emirates Group și operează peste 3.600 de zboruri pe săptămână de la hub-ul său de la Terminalul 3 al Aeroportului Internațional Dubai, către mai bine de 150 de orașe din 80 de țări de pe șase continente, prin flota sa de aproape 300 de avioane.