Un simbol al legendarei trupe britanice The Beatles a fost vândut la o licitație cu incredibila sumă de 43.000 de euro. Este incredibil ce au cumpărat fanii trupei. Astfel, o plăcuţă cu numele străzii Abbey Road, încărcată de semnificaţii pentru fanii The Beatles, s-a vândut la licitaţie cu peste 43.000 de euro, în urma unei competiţii acerbe între participanţi, transmite AFP.

Simbol al trupei The Beatles vândut cu 43.000 de euro

Plăcuţa celebrei străzi, unde se afla studiul de înregistrare al legendarei trupe de britanice şi a cărei imagine figurează pe coperta unuia dintre albumele formaţiei, a depăşit cu mult estimările iniţiale (cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lire sterline) în cadrul unei licitaţii online cuprinzând plăcuţe de străzi londoneze, desfăşurată timp de două săptămâni şi încheiată miercuri seară.

Plăcuța vândută la licitație cu 43.000 de euro

Peste 270 de panouri au fost vândute de consiliului cartierului Westminster, care cuprinde o mare parte din centrul Londrei, pentru o sumă totală de 167.000 de euro, după ce au suscitat interes din Australia până în Canada, dar şi în Europa.

Designul panourilor, cu numele străzii scris cu negru, iar codul poştal în roşu, a fost creat de arhitectul şi designerul Misha Black în 1967. Utilizarea designului, protejată de legile vizând proprietatea intelectuală, este interzisă peste tot în lume.

”Am fost absolut siderat de interesul pentru această licitaţie şi de ofertele venite din lumea întreagă”, a comentat adjudecătorul vânzării, Catherine Southon.

”Numeroase persoane au depus oferte întrucât au o legătură personală cu acea stradă – fie pentru că au muncit, au trăit aici sau, în anumite cazuri, panourile au pur şi simplu legătură cu numele lor”, a explicat aceasta.

Două panouri cu Eaton Place, situată în vestul Londrei, s-au vândut pentru suma de 2.728 de lire sterline fiecare.