Grupul Teraplast Bistriţa intenţionează să listeze până la 25% din acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), prospectul preliminar de ofertă publică iniţială fiind deja aprobat de către Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) la sfârsitul lunii trecute.

În 2007, Teraplast a înregistrat o cifră de afaceri totală de peste 70 de milioane de euro, în creştere cu 49% faţă de anul precedent, pentru anul in curs reprezentantii companiei estimand o noua majorare a acesteia cu 30%, faţă de cea din 2007.

Firma bistriteana urmează să investească peste 66 de milioane de euro în următorii 5 ani pentru extinderea capacităţilor de producţie, diversificarea portofoliului de produse şi optimizarea activităţii interne. Compania este in proces de relocare a facilităţilor de producţie într-un singur amplasament în afara oraşului Bistriţa. Pe o suprafaţă de aproape 20 de hectare, Teraplast dezvoltă un parc industrial, situat la aproximativ 10 km de Bistriţa, în localitatea Sărăţel.

Pe lângă compania cu acelaşi nume, grupul Teraplast include firmele Plastsistem şi Politub, în cadrul cărora Teraplast SA deţine participaţii de 70%, respectiv 50%. Teraplast are patru acţionari principali, SIF Banat-Crişana, Marley Ungaria (membră a grupului belgian Aliaxis) şi două persoane fizice deţinând în total 94% din acţiuni. Numărul de angajaţi este de 682 de persoane. 

Data: 5 martie 2008 

Sursa: BDR Associates