Doar în ceea ce priveşte medicii, este nevoie de 44 de persoane, dintre care 15 sunt posturi unice, precum şi de 175 de asistenţi medicali, dintre care 50 sunt posturi unice.
La acestea se adaugă şi necesarul de personal auxiliar sanitar, respectiv infirmiere, îngrijitoare şi brancardieri. Pe acest segment au fost identificate 281 de posturi, din care 39 sunt posturi unice.

Pentru structurile de primiri urgenţe UPU – SMURD, au fost identificate ca necesar de posturi 17 pentru medici, 37 pentru asistenţi medicali şi zece pentru personalul auxiliar, ceea ce înseamnă un total de 64 de posturi, din care 31 ar fi unice.

Un caz special este cel al specialităţii ATI, care funcţionează în regim de avarie. Cei câţiva specialişti de aici sunt mai mult decât suprasolicitaţi.

‘În Caraş-Severin nu se poate vorbi, totuşi, de un exod al medicilor spre ţări din Uniunea Europeană. Nu avem foarte mulţi medici care au plecat la muncă în străinătate. Mult mai mare este numărul asistenţilor medicali, dar şcolile de profil au reuşit, cât de cât să echilibreze situaţia’, a declarat Dan Miloş, jurist la Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin, la şedinţa Comisiei de Dialog Social, desfăşurată joi, la Reşiţa. O simplă căutare pe site-ul re recrutare tjobs.ro arată că un medic de familie poate câștiga la nemți până la 8.000 de euro pe lună.
DSP Caraş-Severin a emis şi actul administrativ de constituire a comisiei de autorizare a SMURD în acest judeţ, avizat favorabil de către Ministerul Sănătăţii, prin subsecretarul de stat Raed Arafat. Aceasta se va deplasa în Caraş-Severin, în perioada 26-28 martie, pentru verificările legale ce se impun.

În aceeaşi şedinţă, subprefectul judeţului Caraş-Severin, Nicolae Verindeanu, a atras atenţia că până când Consiliile locale nu vor rezolva problema cazării acestora, localităţile nu se vor face atractive pentru cadrele medicale.
SURSA: Agerpres, tjobs.ro