Se numeşte Nathan Kirsch şi este cetăţean al regatului Swaziland. Deşi este posesorul Tower 42, pe vremuri cel mai mare zgârie-nori londonez, şi are investiţii răspândite din America în Australia, octogenarul Kirsch a fost întotdeauna discret, discreţia lui fiind risipită abia în ultimele luni din cauza debutului său pe lista milionarilor revistei americane "Forbes".

Saptămâna trecută el a strălucit şi în revista "Ventures" drept al nouălea om ca bogăţie din Africa, cu 3,5 miliarde de dolari. Dar Agenţia Bloomberg îl creditează cu 5,1 miliarde, ceea ce bate de departe PIB-ul din Swaziland, o mică ţară situată între Africa de Sud şi Mozambic.

Ziariştii americani par să-l fi descoperit pe Kirsch pe când relatau despre haosul de după uraganul Sandy. Un articol din luna noiembrie îl prezenta pe magnatul în vârstă de 81 de ani în uriaşul depozit alimentar pe care îl deţine în Queens. Deoarece una dintre sursele sale de bogăţie este Jetro, companie care aprovizionează restaurantele newyorkeze cu aproape orice, de la morcovi la languste. Kirsch trăieşte mai ales în Regatul Unit şi în America, dar este în continuare fidel ţării sale adoptive.

Sursa: RADOR
Sursa FOTO: ft.com