Sacha Dragic, investiții pe piața media din România

Sacha Dragic, fondatorul firmei de pariuri Superbet, a pătruns pe piața media din România prin intermediul a patru investiții în proiecte noi sau deja existente pe piață.

Cele patru entități media includ agenția News.ro și portalurile online We Love Sports, New Money și Informat.ro.

Întrebat de G4Media de ce a început să investească în presă și dacă are în plan să-și extindă investițiile în domeniul mediatic, Dragic a declarat:

”Nu am ambiţii de business în presă, nu am de gând să investesc în radio sau TV şi văd această investiţie mai mult ca o încercare (nu prea reuşită până acum) de a adăuga calitate în presă. De aceea am şi consolidat toate investiţiile familiale în presă într-un mic holding cu Remus Ştefureac, partea familială fiind în proprietatea Fundaţiei Dragic, fundaţia care până astăzi s-a finanţat exclusiv din donaţiile făcute de soţia mea şi de mine, adică cu banii deja impozitaţi”.

Participațiile sale în cele patru investiții în media

La agenția de presă News.ro, una dintre cele mai mari din piață, Superbet deține 40% din acțiuni prin intermediul D Craig Holding SA. Acesta reprezintă cel mai mare pachet de acțiuni. Restul sunt deținute de Lazăr Nicoară (37,5%) și Ion Sorin Tatu (22,5%), conform informațiilor de la Termene.ro.

”Investițiile pe care le menționați au avut diferite cauze. Am fost întotdeauna un mare fan al presei, în special scrisă, și în special economice. Din această cauză, am fost unul dintre investitori când s-a pornit Profit.ro. De atunci s-a creat o relație între Orlando Nicoară și mine și am și ajutat la pornirea proiectului News.ro. Pentru ani de zile asta a fost doar un împrumut pe care acum 12-18 luni Orlando m-a rugat să-l convertim în acțiuni, și după ce unul dintre investitorii inițiali a dorit să se retragă, am majorat deținerea până la 40%”, a declarat Sacha Dragic pentru G4Media.

La New Money, Superbet deține o participație majoritară prin intermediul companiei STRATEGIC MEDIA TEAM. Acolo, acționarul majoritar este Fundația Dragic cu 80%, iar Remus Ștefureac deține 20%, conform informațiilor de la Termene.ro.

”Proiectul NewMoney.ro a fost un proiect de suflet pe care l-am pornit în 2016 cu dorința de a crea un fel de Fortune al României. Condițiile mele au fost foarte clare, fără articole plătite, fără coperte plătite, fără publicitate mascată. Am investit în New Money de-a lungul timpului probabil 1,5 mil de euro”, a spus Dragic.

La site-ul de sport We Love Sport, Superbet deține 90% prin intermediul SB Group. Jurnalistul Lucian Lipovan deține 10%, conform informațiilor de la Termene.ro.

”WeLoveSport nu este proiectul meu, ci al lui Lucian Lipovan cu suportul Superbet și investiții Superbet (celelalte proiecte de presă au fost investiții personale). Dar tot așa dorința era să creăm un site de sport foarte high quality și fără amestecuri mondene”, a afirmat Sacha Dragic.

La site-ul Informat.ro, un agregator de știri, Fundația Dragic deține 80% din acțiuni, în timp ce Remus Ștefureac deține 20%.

”Informat.ro a venit dintr-o idee pornită în discuții cu Remus Ștefureac despre nevoia de a crea un site de integrare de presă care poate da diverse opinii despre anumite teme sociale”, a afirmat Dragic.

Patronul Superbet și-a deschis companie se asigurări RCA

Eazy Asigurări, o societate controlată de patronul Superbet, Sacha Dragic, și soția sa, a intrat pe piață la începutul acestui an, după două falimente răsunătoare în piața RCA din România, City Insurance și Euroins.

Eazy Asigurări își propune să-și comercializeze produsele exclusiv online, unde consideră că pot oferi prețuri mai mici. Compania controlată de Sacha Dragic și-a obținut licența de funcționare acum cinci luni. Noul asigurător a reușit să obțină acoperirea de la Munich Re și Swiss Re, probabil cele mai mari două societăți de reasigurare din lume.