Noul director general crede ca piata imobiliara va creste inca cel putin
cinci aniCapital: De la IT&C la imobiliare?
O miscare cam surprinzatoare, nu credeti?


Andrei Panculescu: Dupa ce am lucrat multi ani in acest domeniu mi-am dat seama ca zona IT&C se afla, in acest moment, intr-o cadere destul de mare la nivel european. Tehnologia se schimba atat de repede incat nu prea mai poti face previziuni de durata medie pentru a dezvolta reteaua de service si vanzari. Practic, in domeniul IT nu mai poti realiza cresteri spectaculoase ale companiilor pentru care lucrezi. In imobiliare, insa, se pot face bani suficient de multi incat sa poti dezvolta cu succes o companie dinamica in contextul integrari europene.


Capital: Ce aveti de gand sa faceti aici?


Andrei Panculescu: Deocamdata, este devreme sa vorbim despre strategiile pe care le vom aplica de la anul. Vom avea o intalnire cu top managementul companiei, in cadrul careia vom face o analiza amanuntita asupra potentialului de dezvoltare al firmei. Bineinteles, vom lua in calcul si extinderea activitatii, si noi metode de a acapara alte segmente din piata. Cert este ca vrem sa ne consolidam pozitia de lider pe piata autohtona, si dupa aceea sa iesim in exterior pentru diverse aliante.


Capital: Cum vedeti evolutia pietei imobiliare in urmatoarea perioada? Vor mai creste preturile?


Andrei Panculescu: Cred ca piata va mai creste inca maximum cinci ani, dupa care se va stabiliza. Cu siguranta, terenurile vor avea cea mai mare dinamica. Insa, problema cea mai arzatoare o reprezinta utilitatile si infrastructura. Autoritatile locale trebuie sa inteleaga ca daca vor sa dezvolte anumite zone limitrofe ale marilor orase, trebuie sa asigure celor care investesc acolo viabilizarea terenurilor. Pe de alta parte, toata lumea se asteapta ca, odata cu intrarea in Uniunea Europeana, piata sa explodeze, insa, personal nu prea cred ca acest lucru se va intampla. Pentru ca daca ne uitam la ce se intampla acum in Italia, Germania, Franta, vom vedea ca piata imobiliara, pe anumite segmente, este in scadere. Intrebarea este cat timp va fi Romania ultima tara europeana la granita de sud-est?