Aeroportul va fi dat în folosință în vara anului viitor. Fiind finalizat în proporție de peste 90%, mai sunt de rezolvat doar câteva detalii și finisaje. De asemenea, președințele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veştea, a postat o serie de fotografii din interiorul terminalului, pe pagina sa de Facebook.

Întrebarea lansată de Adrian Veştea

Trebuie menționat că postarea președintelui Consiliului Județean Brașov a fost însoțită de o întrebare: „Tu unde ai vrea să zbori pentru prima dată de pe Aeroportul Internațional Brașov?”

În urma unor discuții, în toamna acestui an, au fost preconizate de la Ghimbav zboruri către Budapesta, München, Bergamo, Istanbul sau Tel Aviv, dar și curse interne spre Timișoara, Oradea, Iași, București, conform bizbrasov.ro

Aeroportul Henri Coandă a primit acreditarea Consiliului Internațional al Aeroporturilor

Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB) a primit Certificatul de Acreditare pe linie de sănătate şi siguranţă din partea Consiliului Internaţional al Aeroporturilor (Airport Council International – ACI World), informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

„Această acreditare reprezintă un pas important în menţinerea încrederii pasagerilor, dar şi a angajaţilor de pe aeroport (ai noştri sau ai altor entităţi – companii aeriene sau de handling, instituţii ale statului etc.) că am luat şi continuăm să luăm toate măsurile necesare pentru protejarea sănătăţii şi siguranţei lor.

Este, totodată, un pas important în eforturile noastre de redresare a activităţii şi revenire la normal a industriei aviatice, grav afectată de pandemie”, a declarat Florin Dimitrescu, directorul general al CNAB.

Potrivit unui comunicat al CNAB, acreditarea s-a efectuat în urma evaluării în detaliu a măsurilor luate, pe linie de sănătate şi siguranţă pentru pasageri şi angajaţi, pe AIHCB.

„În contextul pandemiei de COVID 19, CN Aeroporturi Bucureşti a implementat, pe aeroporturile pe care le gestionează, toate măsurile prevăzute în cerinţele legale şi reglementările naţionale şi internaţionale, dar şi recomandările venite din partea organismelor aviaţiei civile internaţionale.

Totodată, CNAB a solicitat acreditarea acestor măsuri, pe linie de sănătate şi siguranţă a pasagerilor, din partea ACI World, pentru AIHCB”, se spune în comunicat.

Sursă foto: INQUAM Photos/Raul Stef