Este vorba despre Cazinoul din Constanța. Guvernul a hotărât să refacă această clădire-monument emblematică pentru țara noastră.

Guvernul a decis să investească 20 de milioane de euro pentru refacerea cazinoului din Constanța. Această emblemă a țării aflată pe litoralul românesc se află înntr-o stare deplorabilă de mai bine de 20 de ani. Anunțul cel mare a fost făcut chiar de premierul Viorica Dăncilă.

„Luăm astăzi o decizie importantă cu privire la consolidarea şi restaurarea Cazinoului din Constanţa, clădire emblematică pentru zona litoralului românesc, pentru România. Deblocăm lucrările pentru unul dintre cele mai importante obiective turistice din România, un proiect de investiţii estimat la aproape 112 milioane de lei. Apreciez, domnule vicepremier Suciu, că vă asumaţi realizarea acestui proiect, care a fost abandonat ani de zile şi am convingerea că acest obiectiv important va redeveni un centru cultural şi de divertisment de anvergură internaţională”, a precizat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Cazinoul a fost construit în anul 1910 și a fost abandonatt în anii 2000. Clădirea emblematică a orașului Constanța a trecut din administrația statului în cea privată, după care iar în cea de stat.

O restaurare a Cazinoului din Constanța nu a mai fost făcută din anul 1986, când mai mulți artiști plastici au lucrat la refacerea picturilor și a vitraliilor clădirii, timp de un an de zile.