Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, ar fi trebuit să facă un control la râul Argeș, acolo unde muncitorii de la Apele Române Argeș-Vedea s-au trezit cu noaptea în cap pentru a ieși cu bărcile să curețe râul de gunoaie. Coloana oficială a ministrului, însă, a trecut fără să oprească pe lângă muncitorii care făceau curat.

Întrebat de către jurnaliști de ce nu s-a oprit să vadă mizeria care acoperă râul, ministrul a explicat că el a vizitat zona înainte de a ajunge presa. Cu toate acesta, nici presa, dar nici muncitorii nu l-au văzut pe Ioan Deneș.

„Eu umblu în teritoriu nu să văd numai lucrurile frumoase, bune, ci vreau să văd și lucrurile mai puțin bune”, a spus ministrul.

Atunci, o jurnalistă i-a reproșat: în momentul în care ați venit pe aici ați trecut pe lângă acumularea de gunoaie care este acolo și ați venit să vedeți doar investiția.

„Nu! M-am oprit, dumneavoastră nu erați acolo… nu erați când am ajuns eu…”, a răspuns Deneș.

Jurnaliștii i-au spus însă că au fost acolo și nu l-au văzut.

„Noi ne-am oprit acolo cu autoritățile publice județene și am stabilit, încă de ieri stabilisem că vom face acțiuni de genul ăsta, nu numai pe această acumulare, și vor române aici ambarcațiunile și oamenii până la momentul la care se vor îndepărta aceste pet-uri”, a adăugat el.

Aceștia i-au cerut însă ministrului să arate poze cu el în control, iar Ioan Deneș a spus că „avem oameni în jurul nostru care au văzut că ne-am oprit în acel loc”, potrivit Digi24.ro.