Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care OMV Petrom SA externalizează către GSP Offshore SRL unele operaţiuni de mentenanţă, operaţiuni portuare şi servicii conexe, împreună cu activele aferente şi angajaţii Zonei de producţie X – Petromar, conform unui comunicat al autorităţii de concurenţă.

În urma derulării unei proceduri de achiziţie publică, între OMV Petrom şi GSP Offshore SRL a fost încheiat un Acord-cadru de transfer al activităţii din Zona de producţie X – Petromar.

„Consiliul Concurenţei a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, se menţionează în comunicat.

OMV Petrom SA operează câmpuri petrolifere şi de gaze naturale în diferite regiuni din România.

GSP Offshore SRL este membră a GSP Holding, companie cu capital integral privat. Companiile din cadrul Grupului GSP desfăşoară activităţi de foraj offshore şi construcţii offshore, producţie de echipamente petroliere, precum şi activităţi în sectorul turismului. Mai multe companii aparţinând Grupului GSP sunt active în România, în diverse sectoare economice.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

GSP Offshore SRL este compania omului de afaceri Gabriel Comănescu.

La doar 51 de ani, averea sa este în uşoară scădere, poziţionându-se pe locul 25 din Top 300 Capital, având în conturi suma de 160-200 milioane de euro, cu aproape 50 de milioane mai puţin decât în 2017. Din Constanţa, omul de afaceri a investit în platforme petroliere, construcţii marine şi hoteluri. Este proprietarul Grup Servicii Petroliere, derulând proiecte în Marea Neagră, Marea Mediterană, Marea Nordului, Golful Persic, Golful Mexic sau în zonele arctice pentru clienţi precum OMV Petrom, Gazprom, ExxonMobil, PEMEX, Petroceltic sau Wintershall.