Un conac de 120 de ani, care i-a aparținut fostului ministru al Comerțului din Imperiul Austro-Ungar, a fost listat la vânzare

Romania Sotheby’s International Realty anunță listarea spre vânzare a conacului contelui Zichy Ferenc din Abrămuț, județul Bihor, la prețul de 495.000 de euro.

Proprietatea, construită în 1899 la inițiativa contelui Zichy Ferenc, fost ministru al Comerțului din Imperiul Austro-Ungar, a fost dăruită fiului său Tivadar. Conacul are o suprafață construită de 358 mp, beneficiind de șase camere, trei băi și o pivniță, situată la subsol.

Cerdacul generos este elementul care înnobilează clădirea, construcția sa din lemn fiind concomitent rustică și elegantă. La interior, mobilierul din lemn masiv reflectă atmosfera sfârșitului de secol XIX, iar elementele artistice, precum pianina, vin în completare cu un plus de eleganță. Proprietatea se bucură însă de tot confortul necesar, beneficiind printre altele de electricitate, încălzire centrală și panouri solare pentru apă caldă.

Domeniul dispune și de 7,8 hectare de teren (dintre care 1,28 ha intravilan și 4.8 ha arabil). Pe teren sunt plantate 30 de soiuri de trandafiri, o livadă de pomi fructiferi, dar și culturi de căpșuni, coacăze, mure și zmeură.

„Există numeroase motive pentru care această proprietate poate reprezenta o oportunitate de achiziție. Pe lângă amprenta istorică de care beneficiază, imobilul, care poate avea scop rezidențial sau turistic, poate fi întrebuințat și pentru potențialul său agricol sau de vânătoare”, a declarat Constantin Prisecaru, Managing Partner, Romania Sotheby’s International Realty.

Astăzi proprietatea este cunoscută și drept Conacul Hajas, după numele proprietarilor actuali, însă în titlul de proprietate este denumit Castel. A fost cumpărat în 2010 și restaurat conform planului original, păstrându-se tâmplăria originală.

Sursă: Romania Sotheby’s International Realty
Sursă: Romania Sotheby’s International Realty
Sursă: Romania Sotheby’s International Realty

Despre Romania Sotheby’s International Realty

Romania Sotheby’s International Realty este singura companie de consultanță imobiliară din România specializată în promovarea și tranzacționarea proprietăților istorice și artistice, parte a patrimoniului identitar românesc: palate, castele, conace și vile vechi de secole. Compania are o abordare 360 în tranzacționarea proprietăților, oferind servicii de evaluare, documentare, consultanță, promovare și beneficiind de know-how în resurse de finanțare, cadrul legislativ, restaurare și așa mai departe.

Romania Sotheby’s International Realty operează atât la nivel național, având sediul central la București și o rețea de colaboratori în toată țară, cât și la nivel internațional, ca parte a rețelei Sotheby’s International Realty.

Pentru mai multe informații, vizitați site-ul www.sothebysrealty.ro și urmăriți-ne pe paginile oficiale de social media: Facebook, Instagram, Linkedin.

Despre Sotheby’s International Realty

Sotheby’s International Realty a fost fondată în anul 1976 ca divizie imobiliară destinată clienților reputatei casei de licitații Sotheby’s. Astăzi, amprenta globală a companiei s-a extins la aproape 1.000 birouri situate în 75 de țări și teritorii din întreaga lume, din care 45 de birouri deținute direct de companie și amplasate în mari orașe și stațiuni. În februarie 2004, Realogy a intrat într-o alianță strategică pe termen lung cu Sotheby’s, operatorul casei de licitații.

Acordul a prevăzut licențierea numelui Sotheby’s International Realty și dezvoltarea unui sistem de franciză, format dintr-o rețea de afiliați, în care fiecare birou este deținut și operat independent. Sotheby’s International Realty își sprijină afiliații și agenții cu un vast portofoliu de resurse operaționale, marketing, recrutare, educație și dezvoltare a afacerilor. De asemenea, companiile afiliate beneficiază de asocierea cu venerabila casă de licitații Sotheby’s, înființată în 1744. Pentru mai multe informații, vizitați www.sothebysrealty.com și www.sothebysrealty.ro.