Liviu Dragnea a pornit o ofensivă totală împotriva companiilor străine. Liderul Camerei Deputaților laudă peste tot marfa românească și îi face reclama necondiționat. Această postură l-a scos din sărite pe Florin Călinescu de la ProTV.

Într-o postare pe o rețea de socializare, actorul l-a ridiculizat pur și simplu pe Dragnea. O scurtă poezie prin care liderul PSD este satirizat a devenit virală pe facebook.

“Dadui acum de o stire tomata.
livulica, ACEST viitor trecut, sper si incarcerat al dezastrului, ne-a anuntat ca de Paste, el va avea( deci a avut) pe masa numai marfa ROMANEASCA.
Printre care rosii si bulion.
Ba, va dati seama… repetentu’… bulion.
livulica, poate din gâtu’ mielului.
ne-ar edifica ca( stiu) popor, niste poze.
cum ai petrecut, etc, etc. cu cine, etc, etc.
Eu te-am asteptat la baie.
Ciocneam si noi ouale.le”, e postarea dură a lui Călinescu pe o rețea de socilizare.

Liviu Dragnea a vorbit despre standarde duble în ceea ce privește legumele și fructele și a cerut controale din partea instituțiilor care verifică importurile de astfel de produse. „Am auzit – şi pe bună dreptate cei de la hipermarketuri vin şi controlează tot lanţul de producţie, de la solar, până când ajunge roşia pe raft. Dar întrebarea mea este: TIR-urile care vin de afară sunt controlate la fel, de la origine până ajung pe raft, pe masa românilor? Toată lumea se plânge de calitatea proastă şi de faptul că nu sunt sănătoase”, a spus Dragnea, aflat în vizită la Colibaşi.

„Eu le transmit un ultim avertisment celor de la Autoritatea Sanitar-Veterinară, celor de la Protecţia Consumatorului, Antifrauda şi Vămile. Dacă într-un timp foarte scurt nu vor reuşi să realizeze un sistem prin care în România să nu mai intre marfă de contrabandă, mă refer în special la legume şi fructe, dacă nu vor fi în stare să analizeze fiecare fructă, fiecare fruct, fiecare legumă care intră în România să nu mai intre ceva nesănătos, atunci mai bine să plece acasă sau de unde au venit”, a spus el.

„Trebuie să încercăm să reuşim să nu mai existe în România acest standard dublu, şi anume roşiile bune se păstrează pentru ţările din vest, iar în România vin roşii proaste şi nesănătoase şi e valabil pentru orice legumă, e valabil pentru orice fruct care intră în această ţară. Interesul nostru este ca românii să aibă pe masă fructe şi legume sănătoase, pentru că românii merită mai mult şi pentru asta o să facem absolut tot ce este necesar cu cei care sunt în funcţie acuma sau cu ceilalţi care vor veni după ei dacă cei care sunt în funcţie acuma nu înţeleg care este uriaşa responsabilitate la care s-au angajat atunci când au fost propuşi, numiţi în funcţiile respective”, a spus Liviu Dragnea.