Simona Halep, aspru criticată de presa sportivă din Rusia

Simona Halep, aspru criticată de presa sportivă din Rusia, după ce a fost suspendată timp de patru ani. Jurnaliștii din Rusia și-au amintit de declarații făcute de ea, după ce Maria Sharapova a fost suspendată pentru dopaj, în trecut. Vedeta milita, atunci, împotriva sportivilor care se dopează, fiind aspră cu jucătoarea de tenis din Rusia.

„Nu am vorbit cu ea până acum, nu văd niciun motiv să vorbesc cu ea nici de această dată”, zicea ea despre Maria Sharapova la acea vreme.

„S-a luat de Sharapova după cazul de dopaj, acum a fost și ea suspendată 4 ani. Karma? Surprinzător sau nu, Halep a fost înainte un activist împotriva dopajului. A criticat-o repetat pe Maria Sharapova. Nu a fost de acord cu invitațiile ulterioare primite de sportiva noastră în turnee”, a scris jusnalistul rus Konstantin Lesik pentru Sport24.

Despre Konstantin Lesik

Konstantin Lesik este corespondentul principal al secțiunii „Alte sporturi” a Sport24. Născut în Blagoveshchensk (regiunea Amur), a absolvit Universitatea de Stat din Amur cu o diplomă în jurnalism în 2016, după care s-a mutat la Moscova. Din 2016 până în 2018, a lucrat ca corespondent sportiv pentru Gazeta.Ru. Din 2018 până în prezent, a lucrat pentru Sport24.

În calitate de jurnalist, a lucrat la Jocurile Olimpice de vară și de iarnă, la Cupa Mondială FIFA, la Cupa Mondială de Rugby și la numeroase turnee majore de patinaj artistic. Este finalist pentru premiul „Jurnalistul sportiv al anului” al SBA în 2023.

Este autorul și prezentatorul canalului YouTube „Figurka”.

Konstantin Lesik
Konstantin Lesik (SURSA FOTO: Instagram)

Simona Halep ar fi luat Roxadustat din mai multe surse

Simona Halep ar fi luat Roxadustat din mai multe surse. Se pare că jucătoarea de tenis nu ar fi putut avea o cantitate atât de mare de Roxadustat în organism, consumând doar suplimentul pentru sportivi KETO MCT, așa cum a susținut ea, dar și avocații ei.

Vedeta a recunoscut că între 23 august și 29 august (exceptând ziua de 24 august, când nu s-a antrenat deloc) a luat trei suplimente noi, recomandate de echipa ei din cadrul Academiei Mouratoglou. Printre cele trei suplimente, era și KETO MCT, contaminat cu Roxadustat.

Candice Gohier, fizioterapeuta sa, i-a recomandat cele trei suplimente pentru sportivi, după ce s-a consultat cu Frederic Lefebvre, fostul fizioterapeut al Serenei Williams și directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou.

Simona Halep a întrebat personal dacă suplimentele sunt conforme. Ea l-a întrebat și pe Patrick Mouratoglou dacă le poate lua. El i-a zis că sunt în regulă și nu conțin substanțe interzise.

Vedeta a zis de mai multe ori că nu a luat niciodată substanțe interzise și că nu ar fi putut consuma Roxadustat din două motive, ce au fost secretizate în dosarul ei. În formularul doping din 29 august, însă, ea nu a vorbit despre cele trei suplimente recomandate de Candice Gohier.

Conform ITIA, ea s-a dopat și din altă sursă, nu doar din suplimentul contaminat, recomandat de fizioterapeuta ei. Pe scurt, Simona Halep a ingerat Roxadustat din două surse separate, KETO MCT și o sursă neidentificată.