Ultimul studiu Insomar, realizat in perioada 22-25 iulie a.c., arata ca posturile publice de televiziune si radio, TVR 1 si Radio Romania Actualitati, reprezinta principalele surse de informare ale romanilor.



Aproape 27% dintre persoanele chestionare la nivel national au declarat ca afla cele mai multe informatii despre ce se intampla in tara si in lume de la canalul TVR1. Jurnalul TVR1 este programul de stiri preferat de 25% dintre romani. In topul preferintelor urmeaza Stirile Pro TV (24%) si Observatorul (23%). Zilnic, aproximativ 34% dintre romani asculta postul de radio Romania Actualitati, de la care afla cele mai multe informatii despre ceea ce se intampla in tara si in strainatate.



Demn de remarcat este ca a doua sursa de informare o reprezinta posturile de radio locale (28%), iar pe locul trei se afla Europa FM (16%). In presa scrisa, ziarele locale ocupa primul loc in topul sursele de informare (36%). Pe urmatoarele locuri se afla Jurnalul National (16%), Libertatea (13%) si Evenimentul zilei (9%).





Sursa: Capital