Turcia este o ţară care s-a confruntat de foarte multe ori cu probleme. Cu toate acestea, țara a reuşit întotdeauna să le depășească. Ca și acum: cei vinovaţi au fost arestaţi, iar lucrurile au revenit la normal”, au spus membrii asociaţiilor oamenilor de afaceri turci din România, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Întrebați despre introducerea pedepsei cu moartea, afaceriștii de origine turcă au spus că la ora actuală nu s-a luat nicio decizie. „Nu are sens să mai comentez această problemă. Este o vorbă care circulă pur şi simplu. O vorbă spusă în timpul revoltelor de către popor”, au mai zis ei.

Conform declarațiilor din cadrul conferinței, în ultimele şase luni, Turcia a avut o creştere economică de 5,3%.

În acest moment, 3.500 de români sunt în Turcia; Niciun român nu şi-a întrerupt vacanţa, ceea ce înseamnă că Turcia prezintă încredere atât din punct de vedere economic cât şi turistic", a declarat Aksoy Raif, preşedintele Camerei de Comerţ Turco-Române.

În seara zilei de 15 iulie, în Turcia, o parte a grupului terorist care poartă denumirea de <> a încercat să realizeze lovitura de stat împotriva preşedinelui ales prin voturile poporului turc, cel al Guvernului şi cel al Parlamentului turc. Afaceriștii turci din România condamnă această acțiune realizată în afara legii şi împotriva voinţei, împotriva democraţiei statului turc. „Suveranitatea aparţine în mod necondiţionat naţiunii – credem în totalitate în acest principiu şi, în consecinţă, ne apărăm democraţia”, au declarat aceștia.

În urma acestei tentative, un total 232 de persoane au fost ucise în puciul eşuat din noaptea de vineri spre sâmbătă, a declarat luni premierul turc Binali Yildirim, citat de The Associated Press.