Din totalul vânzărilor, un număr de 102 unităţi au fost tranzacţionate către clienţi finali, aceste achiziţii fiind finanţate în proporţie de 65% prin programul „Prima Casă“.

„Din calculele noastre, noi suntem lider în materie de vânzări de apartamente noi în zona Ilfov. Anul acesta am reuşit să ne consolidăm poziţia şi să ne creştem cota de piaţă, atrăgând în proiectul nostru atât consumatorii finali, cât şi un fond de investiţii – Benevo ”, a declarat Ahmet Buyukhanli, acţionarul majoritar al Opus Land Development.

Compania Benevo, controlată de omul de afaceri canadian Michael Topolinski, a anunţat luna trecută achiziţia unui pachet de 64 de apartamente noi în cadrul Cosmopolis. Valoarea medie a acestei tranzacţii este în jur de 4 mil. euro. Compania este în discuţii avansate pentru a cumpărat încă 400 de locuinţe noi în centrul Bucureştiului.

Anul acesta au fost finalizate 162 de apartamente şi şapte vile înşiruite în Cosmopolis. Preţul unei garsoniere începe de la 38.000 euro, cel al unui apartamentu cu două camere de la 56.000 euro, pentru trei camere preţul e de 62.000 euro şi duplexurile de patru camere se vând la 150.000 euro. Preţul unei vile este de 90.000 euro. Preţurile nu conţin TVA.  

Până în prezent în Cosmopolis a fost finalizată faza întâi care totalizează 586 de apartamente. În faza a doua au fost date în folosinţă, în prima jumătate a anului 2011, 62 de apartamente, iar în octombrie încă 103 locuinţe. Investiţiile Opus Land Development în Cosmopolis au început în 2006 şi totalizează până în octombrie anul acesta 200 milioane euro în infrastructură, blocuri, vile şi spaţii comerciale.