Fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, a publicat, joi, pe site-ul ministerului Justiției, un raport al activităţii în cele 26 de luni de mandat. Imediat, el a făcut și o serie de declarații, spunând că lucrurile puteau fi făcute mai bine.

„Nu cred că veți avea răgazul să vedeți forma actualizată a raportului. Dacă e să îmi reproșez ceva oricând, oricunde se pot face lucruri mai multe și mai bine”, a spus Tudorel Toader.

Raportul lui Tudorel are 105 pagini şi este împărţit în şase secţiuni.

Secțiuni separate ale raportului sunt dedicate rolului Ministerului Justiţiei în procesul de elaborare a actelor normative, relaţiei cu profesiile liberale şi eficientizării activităţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

El a declarat că a fost onorat să fie ministru al Justiției, exprimându-și convingerea că Ana Birchall va continua lucrurile lăsate de el la minister.

„În urmă cu două ore și ceva, dna vicepremier a venit la Ministerul Justiției. Am avut o discuție prin care am îndeplinit procedura de predare/ primire a atribuțiilor ce revin la Ministerul Justiției. (…) Aveam pe birou pregătite de ieri pe de o parte dosarul de acum doi ani de predare, pe de altă parte dosarul de astăzi cu problemele de la minister și domnia sa le-a preluat. A fost o discuție agreabilă, am servit o cafea. Noi ne cunoaștem foarte bine. Îmi exprim convingerea că va continua ceea ce am dus până în prezent la minister. Sigur, dacă interimatul îi va permite, va veni și cu elemente de noutate. (…) Am fost onorat să fiu ministru al Justiției. V-am privit și v-am primit cu bucurie. Sunteți fereastra prin care se vede Ministerul Justiției. Vă doresc tot binele. Sărbători fericite”, a spus Tudorel Toader.