Donald Trump trimite o undă de șoc în Europa chiar în ziua în care în SUA au loc alegerile pentru desemnarea unui președinte la Casa Albă. Liderul american a scris un mesaj pe contul său de Twitter, în care a spus ce vrea să le facă polonezilor. Gafă imensă a fost imediat taxată de cei care îi urmăresc contul de socializare.

Preşedintele american a provocat o serie de comentarii acide pe reţelele sociale, după o gafă într-o postare pe Twitter despre alegerile din SUA, în care a scris greșit un cuvânt, deturnând total sensul propoziției.

„Suntem pe CAI MARI, dar ei încearcă SĂ FURE alegerile. Nu-i vom lăsa niciodată să facă asta. Nu se mai poate vota după ce polonezii (poles) au fost închiși!”, a scris Trump pe Twitter, după mai multe ore de tăcere pe reţelele de socializare.

Preşedintele a corectat după câteva minute cuvântul poles cu polls (urne), însă nu suficient de repede pentru ca greşeala să treacă neobservată.

Cuvântul polonezi a început să devină viral pe Twitter după postarea iniţială, în numai 45 de minute fiind înregistrate 60.000 de menţionări pe Twitter, potrivit Agerpres.

Imediat au apărut și reacții ale politicienilor. Eurodeputatul polonez şi fost ministru de Externe Radoslaw Sikorski s-a întrebat: “Mai întâi guvernul nostru naţionalist, iar acum şi Donald Trump vrea să îi închidă pe polonezi? De ce?”

Reţeaua Twitter şi-a avertizat miercuri utilizatorii cu privire la mesajul postat pe platformă de preşedintele în exerciţiu al SUA, Donald Trump, în care liderul de la Casa Albă şi-a acuzat rivalii democraţi că încearcă să fure alegerile.

„Conținutul distribuit în acest Tweet este contestat, în întregime sau parțial, și ar putea induce în eroare în privința participării la alegeri sau la un alt proces civic”, a anunţat Twitter miercuri.

Până în acest moment, liderul de la Casa Albă nu a oferit nicio dovadă în sprijinul acuzaţiei sale că oponenţii încearcă „să fure alegerile”.