Fiica cea mare a magnatului imobiliar dispune deja de un birou la Casa Albă, fără să fie angajată de guvern, o poziţie care a suscitat multe întrebări şi critici.

'Am auzit îngrijorările unora privind rolul meu de consilier al preşedintelui (…) şi sunt de acum angajată fără plată la Casa Albă, sub incidenţa aceloraşi reguli ca şi ceilalţi angajaţi federali', a anunţat ea într-un comunicat.

Casa Albă a salutat imediat acest demers al Ivankăi Trump 'în rolul său, care nu are precedent, de primă fiică consilier al preşedintelui'.

'Rolul Ivankăi de angajată neremunerată consolidează în continuare angajamentul nostru de etică şi transparenţă', menţionează textul.

De la depunerea jurământului de către Donald Trump, la 20 ianuarie, Ivanka Trump, 35 de ani, este foarte prezentă în celebra 'West Wing' ('Aripa de Vest'), epicentrul puterii executive americane.

Ea a participat la mai multe întâlniri cu lideri străini cum ar fi premierul canadian Justin Trudeau şi, mai recent, cancelarul german Angela Merkel. AGERPRES