Este de aşteptat ca Trump să trimită un “mesaj important” Coreei de Nord, fie verbal, fie “cinetic” în timpuol călătoriei, a transmis Yonhap, fără a elabora ce înseamnă asta.

Trump a scris duminică pe propriul său cont de socializare că doar "un lucru ar funcționa" pentru a opri regimul lui Kim Jong Un de a dezvolta în continuare un arsenal nuclear destinat continentului American. De asemenea, Trump a redus speranţele discuţiilor dintre SUA şi Coreea de Nord, aşa cum a declarat secretarul său de stat Rex Tillerson.

“O vizită la DMZ îi va hrăni apetitul lui Trump de a exagera, a transmis Bong Youngshik, cercetător la Institutul de Studii Coreene Nordice din Yonsei, în Seul. “Imaginea lui, îngustându-şi ochii ca să-i privească pe DMZ, doar pentru a posta, spune Bong. Domnul Trump este liber să creadă că dacă provoacă Phenianul este cu atât mai bine.”

Casa Albă a declarat la sfârșitul lunii septembrie că Trump va călători în Japonia, Coreea de Sud, China, Vietnam, Filipine și Hawaii în perioada 3-14 noiembrie, dar nu a lansat încă un itinerar detaliat.