De asemenea, instanţa a decis cercetarea în libertate a celorlalţi doi inculpaţi din dosar, Gabriel-Dan Mihuţ, director general al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti şi Gabriela Dumitriu, consilier al preşedintelui CCI Bucureşti.

Decizia nu este definitivă, DNA putând face recurs.

Cei trei au fost reţinuţi marţi de procurori, fiind acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

DNA susţine că, în perioada iunie 2010 – martie 2012, în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, Dimitriu, în asociere cu alte persoane cu funcţii de conducere în cadrul aceleiaşi instituţii, între care Mihuţ Gabriel-Dan, director general al CCIB şi Dumitriu Gabriela, consilier al preşedintelui CCIB, au constrâns opt angajaţi ai instituţiei, prin ameninţarea cu încetarea contractului de muncă, să dea lunar o sumă de bani cuprinsă între 30% – 70% din valoarea drepturilor salariale cuvenite, precum şi să semneze, lunar, un înscris intitulat ‘contract de sponsorizare’ cu instituţia, având ca obiect aceste sume de bani.

"Până în prezent s-a stabilit că sumele reţinute nejustificat totalizează peste 300.000 lei. În cazul a trei dintre salariaţii care au solicitat plata integrală a drepturilor băneşti cuvenite, conducerea CCIB a procedat la desfacerea contractelor de muncă, fără a invoca un motiv plauzibil", susţin procurorii anticorupţie.
Sursa: Agerpres