Astfel, producţia anuală de miere bio este de 3.500 tone, dar trei sferturi din această cantitate pleacă la export, mai ales în ţările din vestul Europei.
„Producţia de miere ecologică se cifrează la circa 3.500 de tone, 60-70% fiind exportată către ţările UE. Avem la ora actuală în jur de 100.000 de familii de albine certificate în sistem ecologic sau aflate în perioada de conversie. Din cantitatea de miere obţinută,  60-70% merge la export, unde consumul de miere ecologică este de 7-8% din total, în timp ce în România avem cel mult 2,5% din total consum de miere”, a spus preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România, Ioan Fetea.
El a subliniat că apicultorii români nu pot face faţă comenzilor venite din Occident, unde este foarte căutată mierea bio din ţara noastră.
„Nu facem faţă cererilor din străinătate. Noi producem în ţară multă miere bio chiar şi fără să vrem pentru că nu mai avem industrie care să polueze. Asociaţia din Hunedoara produce patru sortimente de miere bio şi vinde toată cantitatea la export, mai ales în Germania cu 2-3 euro, pentru că în România nu are căutare. Oamenii te întreabă care miere este mai ieftină, nu acre este mai bună”, a spus Iosif Korb, preşedintele Apicola Deva. El a mai arătat că a venit la Târgul Naţional al Mierii desfăşurat pe platforma apicolă Băneasa cu miere ecologică de salcâm, pe care o vinde cu 21 lei/kg, dar şi polifloră, de tei şi de munte, acestea la un preţ de 17 lei/kg.
Cei interesaţi să cumpere miere direct de la apicultori, pot merge la Târgul mierii, unde expun 79 de produători din toată ţara, timp de trei zile, în perioada 8-10 aprilie.