Anunțul a fost făcut de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la Clinica de Stomatologie situată pe Șoseaua Olteniței nr. 9.

Facilități moderne la noul spital de stomatologie

Unitatea, realizată în colaborare cu Spitalul Universitar de Urgență București și UMF „Carol Davila”, va oferi tratamente stomatologice avansate pentru pacienții de toate vârstele.

Dotat cu 65 de cabinete medicale, săli de așteptare și o sală de operație, unitatea medicală este echipată cu aparatură de ultimă generație.

Investiția totală în acest proiect se ridică la 60 de milioane de lei, din care 40 de milioane au fost alocate pentru construcție și 20 de milioane pentru echipamente.

„Deschidem Clinica de Stomatologie pe 17 iunie, iar aceasta va fi locul în care comunitatea noastră atinge două obiective importante. În primul rând, oamenii din Sectorul 4 vor avea acces la un centru de tratament amenajat la standarde occidentale, iar apoi, discutăm despre o evoluție importantă la nivelul învățământului medical românesc” a declarat Daniel Băluță.

Inițial, personalul UMF „Carol Davila” va opera în noua clinică, urmând ca în a doua etapă să fie angajat personal medical suplimentar.

Vor fi oferite și tratamente gratuite

Începând cu 1 septembrie, vor fi lansate mai multe programe sociale pentru a oferi tratamente gratuite, adresate atât persoanelor active, cât și seniorilor, prin intermediul unei comisii medicale.

„Vom putea sa acordăm o serie de tratamente gratuite, prin intermediul unei comisii medicale, astfel că ne vom adresa atât persoanelor active, cât și seniorilor. Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibile, fapt pentru care le mulțumesc tuturor partenerilor noștri, tuturor celor care au muncit pentru ca acest obiectiv să fie realizat”, a declarat Daniel Băluță.

spital stomatologie
SURSA FOTO: Facebook

Realizarea acestui spital de stomatologie a fost posibilă datorită efortului echipei guvernamentale și al sprijinului substanțial din partea Parlamentului.

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a evidențiat eficiența și viziunea administrativă a primarului Daniel Băluță: „Daniel Băluță are capacitatea de a găsi peste tot parteneri și de a construi pentru oamenii din Sectorul 4 și nu numai.”

Alexandru Rafila, despre importanța acestui proiect

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat, de asemenea, importanța acestui spital de stomatologie. El a ținut să-l felicite pe edilul de la Sectorul 4 pentru acest proiect, care reprezintă „un prim pas dintr-o zonă de asistență stomatologică”.

„În Sectorul 4 discutăm și de o nouă maternitate, care să înlocuiască actuala maternitate Bucur, care este complet nefuncțională, iar Institutul Marius Nasta va beneficia de o nouă secție, care nu este departe de aici”, a declarat Alexandru Rafila.

La rândul ei, senatoarea Gabriela Firea a rememorat eforturile depuse pentru a asigura finanțarea necesară finalizării spitalului. Ea a precizat că în Parlament a fost scris un amendament la bugetul de stat, iar a doua zi a fost susținut la comisii.

În plus, Firea a punctat că „am convins și alți colegi din Parlament să voteze și am reușit să contribuim, așadar, cu o sumă consistentă la finalizarea acestei investiții în sănătate”.