Tânăra gimnastă María Herranz Gomez a încetat din viață

María Herranz Gomez, o adolescentă care a participat la Campionatele Mondiale de gimnastică de trambulină din 2023 de la Birmingham a murit din cauza meningitei.

Spaniola María Herranz Gomez, în vârstă de doar 17 ani, a murit în primele ore ale dimineții de joi la un spital din orașul Guadalajara, aflat la nord-est de Madrid.

Moartea ei a fost confirmată de șefii primăriei din orașul vecin Cabanillas del Campo, de unde provenea tânăra.

„Maria a plecat brusc dintre noi din cauza unei meningite teribile care a răpus-o în doar 24 de ore, lăsând orașul într-o stare de tristețe de neconsolat.

Primăria din Cabanillas del Campo dorește să-și exprime durerea profundă față de această circumstanță tragică și transmite cele mai sincere condoleanțe familiei și prietenilor Mariei. În special părinților ei, Raquel și Alfonso, fratelui ei mai mic și bunicilor, unchilor, mătușilor și verișorilor, mulți dintre ei locuind în zonă.”

Odihnește-te în pace Maria. Ne vom aminti mereu de tine”, au spus aceștia într-o declarație, potrivit Marca.

María Herranz Gómez
María Herranz Gómez

Două zile de doliu anunțate de autoritățile locale

Autoritățile locale au declarat două zile de doliu, iar steagurile de pe clădirile consiliului din oraș sunt arborate la jumătate de catarg.

Ea a fost una dintre cele aproape 1.000 de gimnaste care au concurat la Utilita Arena din Birmingham între 9 și 19 noiembrie. Evenimentul a fost principala probă de calificare pentru disciplina olimpică de trambulină la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

La campionatul spaniol de anul trecut María Herranz Gomez a ocupat locul patru la dublu minitrambulină și locul cinci la sincronism, în pereche cu Carmen Hernández.

Omagii s-au revărsat pentru Maria pe rețelele de socializare, care a reprezentat Spania în competiția de trambulină sincronizată la categoria de vârstă 17-21 de ani.

Miguel Quesada a scris pe Facebook: „O îmbrățișare pentru familia și prietenii ei”.

Un alt susținător a scris: „Ce groaznic. Avea toată viața înainte și i s-a întâmplă asta”.

Meningita este o boală infecțioasă cauzată de obicei de viruși sau bacterii care provoacă infectarea și inflamarea meningelor – membranele care înconjoară creierul și măduva spinării. Atunci când doar meningele sunt infectate, se numește meningită. Uneori, bacteria ajunge în sânge și se răspândește, ceea ce se numește septicemie meningococică.