Doliu imens în România. Chestorul Dan Fătuloiu, fost șef al Poliției Române, a murit. Vestea tristă s-a aflat în urmă cu puțin timp.

Chestorul Dan Fătuloiu a murit în urma unui infarct, neavând probleme de sănătate.

Informația a fost furnizată de știrileprotv.ro, care a citat surse apropiate de acest caz.

Dan Valentin Fătuloiu s-a aflat la conducerea Poliției Române între 20 ianuarie 2005 și 9 august 2007. Dan Fătuloiu a fost, din 1994 până în 1997, inspector șef la Inspectoratul de Poliție al Județului Dâmbovița, după care, din 1997 până în 2000, a ocupat funcția de inspector șef la Inspectoratul de Poliție al Județului Argeș.

În 2000 devine șef al Poliției Capitalei de unde, în 2004, ajunge director adjunct al Direcției Generale de Combatere a Crimei Organizate și Antidrog din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Demis în urma unui scandal de dare de mită

Un an mai târziu, Dan Fătuloiu devine inspector general al Poliței Române, funcție din care pleacă, în 2007, devenind șef al Biroului atașatului afacerilor interne în Statele Unite ale Americii, cu funcție de ministru-consilier.

A fost demis în noiembrie 2010 din funcția de secretar de stat, șef al Departamentului de Ordine și Siguranță Publică din Ministerul de Interne, după ce a fost implicat într-un scandal de dare de mită în care a fost implicat și omul de afaceri Cătălin Chelu. Un an mai târziu, în mai 2011, a fost numit atașat pe afaceri interne la Milano.

Dan Fătuloiu a fost scos la pensie de Băsescu

Dan Fătuloiu a ieșit la pensie în noiembrie 2013. La acea dată s-a scris că fostul secretar de stat Dan Valentin Fătuloiu pleacă din Ministerul de Interne. Traian Băsescu a semnat atunci, încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului-şef cu MAI.

Potrivit Ministerului de Interne, chestorul Dan Valentin Fătuloiu a solicitat pensionarea. Pentru că are funcţia de chestor, preşedintele semnează decizia de pensionare.