Este doliu uriaș într-o comună din România. Un fermier din Cluj a murit lovit de un trăsnet. Motivul care i-a adus sfârșitul a fost legat de condițiile meteo deloc favorabile în această zonă a României. Fermierul nu a știut că vine vijelia și nu a avut adăpost.

Bărbatul ar fi mers să verifice animalele pe care le îngrijea şi a fost găsit fără suflare de câţiva localnici care se aflau în zonă. Fermierul care şi-a găsit sfârşitul noaptea trecută era încă în putere. El avea doar 56 de ani. Acesta a mers pe un câmp din apropierea localităţii sale ca să verifice grajdul cu vaci pe care le avea în grijă.

Ce a pățit fermierul din Cluj

Fermierul nu a avut habar că în zonă era emis un cod roşu de furtuni. În timp ce se îndrepta spre câmp, acesta a fost surprins de vijelie. El nu a mai avut unde să se adăpostească. În următoarea zi, adică marți dimineaţă, acesta a fost găsit fără suflare de câţiva localnici. Corpul neînsuflețit al bărbatului a fost observat la câteva zeci de metri de locul în care îşi ţinea animalele.

Noaptea trecută mai multe localităţi din judeţul Cluj s-au aflat luni seară sub cod roșu de ploi şi vijelii, iar marți meteorologii au anunţat un cod portocaliu în zonă. Meteorologii ANM au emis, luni, două avertizări nowcasting de furtuni pentru mai multe localităţi din ţară. Luni după-amiaza, specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au emis două avertizări nowcasting tip Cod galben. Prima dintre ele vizează intervalul 17:40 – 18:45. Avertizarea este valabilă pentru judeţul Cluj, localităţile Baciu, Gilău, Florești, Iara, Săvădisla, Feleacu, Căpușu Mare, Gârbău, Măguri-Răcătău, Băișoara, Petreștii de Jos, Rișca, Ciurila, Tureni şi Valea Ierii.

Aceștia au spus că se vor semnala averse ce vor acumula peste 25-30 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină, transmite ANM.