"Toyota continuă să-şi adapteze producţia la situaţia din Japonia şi estimează că producţia de autovehicule se va situa la aproximativ 50% din normal în perioada 10 mai -3 iunie", a explicat grupul nipon într-un comunicat.

Anterior, Toyota, cel mai mare constructor auto din lume, a anunţat că va relua operaţiunile de asamblare la toate uzinele sale din Japonia, inclusiv la cele din prefecturile Iwate şi Miyagi, începând cu data de 18 aprilie şi până în 27 aprilie. Ulterior însă uzinele Toyota îşi vor suspenda activitatea, la fel ca în fiecare an, cu prilejul "Golden Week", numele unei sărbători tradiţionale japoneze care are loc între sfârşitul lunii aprilie şi începutul lunii mai.

Numeroşi furnizori japonezi au fost afectaţi de cutremurul şi tsunamiul din data de 11 martie, dezastru care a provocat întreruperea producţiei de componente şi materiale. Constructorii japonezi de automobile au avut şi ei de suferit ca urmare a întreruperii transporturilor, dezorganizării lanţului logistic şi întreruperilor în aprovizionarea cu energie electrică.
SURSA: Agerpres