Un nou scandal in afacerea OMV-Petrom

Dupa Revolutie, industria petroliera si petrochimica le-a adus catorva oameni de afaceri averi impresionante. Si aici nu este vorba doar de razboiul din fosta Iugoslavie, despre care se zice ca a facut, la un moment dat, milionari pe banda rulanta in randul oportunistilor damboviteni. Este o stare de fapt, este, cum multora le place sa spuna, un jaf national.

Totul pleaca de la resurse. Romania este o tara bogata. Nu trebuie sa ajungem la celebrele povesti cu daci si romani ca sa ne dam seama de asta. In urma cu nici un secol, Romania era printre primele tari din lume in ceea ce priveste zacamintele naturale. Acum, lucrurile nu mai stau chiar asa. Resursele naturale nu au fost chiar epuizate, insa, datorita privatizarii Petrom, acum nu ar fi chiar corect sa spunem ca apartin Romaniei. Austriecii de la OMV, care au preluat pachetul majoritar de la, poate, cea mai importanta companie romaneasca, decid de unii singuri cum folosesc resursele romanesti.

Cat de mult respecta realitatea o evaluare a unei companii despre care multi sustin ca nu era normal sa fie instrainata si, in ultima instanta, este corect pretul pe care l-a platit OMV? La aceste intrebari aflati raspunsul sambata, la Capital TV.

Baze de agrement

Cei care vor sa practice un sport sau doar sa se relaxeze au de ales intre numeroase baze de agrement. Situate atat la periferie, cat si in mijlocul orasului, acestea reprezinta o excelenta optiune pentru petrecerea timpului liber. Cum se pot face bani dintr-o astfel de afacere, aflam la “Fabrica de bani”.